DomovKulturaKomorni orkester iz Waidhofna ob Ybbsu

Komorni orkester iz Waidhofna ob Ybbsu

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Glasbeno doživetje bodo jutri, 6. julija, ob 20. uri v Stolnici Marijinega vnebovzetja v Kopru zagotovili člani Komornega orkestra iz Waidhofna ob Ybbsu. Pester glasbeni repertoar in odlični izvajalci bodo ustvarili čaroben glasbeni spektakel. Vstop bo za obiskovalce prost.

Komorni orkester iz Waidhofna ob Ybbsu v sedanji obliki deluje od leta 1973 in prihaja iz istoimenskega kraja v Avstriji, ki se lahko pohvali z bogato orkestrsko tradicijo. Orkester soustvarja bogato kulturno dogajanje v regiji, vse od ustanovitve pa intenzivno sodeluje s krajevno glasbeno šolo in odpira vrata mladim, nadarjenim in ambicioznim umetnikom. Sooblikoval je veliko znanih glasbenikov, med katerimi je nekdanji koncertni mojster Dunajske filharmonije Rainer Küchl.

Repertoar orkestra je zelo širok in zajema različne glasbene sloge in kompozicijske oblike, od samostojnih koncertnih skladb, simfonij, simfoničnih suit filmske glasbe do del sodobnih skladateljev. Orkester se je uveljavil v mednarodnem glasbenem prostoru s koncertnimi turnejami po Italiji, Nemčiji, Hrvaški, Kitajski, Iranu, na Madeiri in drugje.

Dirigent Wolfgang Sobotka je od leta 2017 predsednik avstrijskega parlamenta, ob visoki družbenopolitični funkciji pa je še vedno aktiven kot dirigent Komornega orkestra iz Waidhofna ob Ybbsu.

Program koncerta si lahko ogledate na tej povezavi.