DomovNaši kraji11. Istrska pustna povorka je pred vrati

11. Istrska pustna povorka je pred vrati

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto, 2. marca, bo v Kopru živahno. Dopoldne bo v Taverni pustni program za otroke, ob 15. uri bo štart 11. Istrske pustne povorke, zvečer pa še zabava s skupino Modrijani. Pred prireditvijo velja opozoriti na zapore prometa. 

Tudi letos bodo prizorišče pustnega dogajanja lokacije ob morju. 11. Istrska pustna povorka bo v soboto ob 15. uri krenila s Potniškega terminala in se vila po Kopališkem nabrežju, Pristaniški ulici in Ljubljanski cesti ter se zaključila na parkirišču pri Stadionu Bonifika, kjer bo tudi podelitev nagrad, nato pa večerna zabava v šotoru s skupino Modrijani.

Sicer se bo pustno dogajanje v mestu začelo že v soboto dopoldne. Od 10. ure dalje bo v Taverni otroški pustni program, ki ga bodo zaznamovali plesalci plesne šole Fiona, čarodej Roman Frelih ter kreativne delavnice, ki jih pripravljata Morje Happy Kids in Večgeneracijski center Morje.

Na dan prireditve bo med 11. in 16. uro  zaprt vozni pas Kopališkega nabrežja od Središča Rotunda do Potniškega terminala, med 14.45 in 18. uro pa bo za promet zaprto Kopališko nabrežje, odsek od Ukmarjevega trga do Potniškega terminala, Belveder (od Ukmarjevega trga do Glagoljaške ulice), Pristaniška ulica, (od krožišča z Ljubljansko cesto do Ukmarjevega trga), Tomažičev Staničev in Gortanov trg, Piranska cesta (vozni pas od Zelenega parka do krožišča s Pristaniško ulico), Cesta Zore Perello – Godina (vozni pas od OŠ Koper do krožišča z Ljubljansko cesto), Ljubljanska cesta (od krožišča pri vratih Muda do turbo krožišča pri Planet Koper), Vojkovo nabrežje (od Kosovelovega trga do krožišča pri vratih Muda) in Ferrarska ulica oziroma natančneje vozni pas od krožišča pri sodišču do krožišča z Ljubljansko cesto. Prav tako v tem času ne bo možen uvoz in izvoz iz Kidričeve na Pristaniško ulico. Stanovalcem z veljavnimi dovolilnicami, ki parkirajo na delu od Taverne do Muzejskega trga, bo izvoz omogočen preko Kidričeve ulice in Muzejskega trga na Belveder.

Sicer bosta za dostope v mestno jedro odprti Petronijeva in Dellavalijeva ulica.

Dodatno v času povorke ne bo možen uvoz oz. izvoz na parkirišče za stavbo Sberbank, parkirišče pred trgovino Oviesse in v podzemno garažo Zeleni park.

Za parkiranje bosta zaprta tudi Ukmarjev trg, in sicer med 14:45 in 18. uro ter del parkirišča pri stadionu Bonifika. Slednje bo zaradi postavitve šotora in zaključka povorke zaprto od 28. 2. do 4. 3.

Zaradi pričakovanega velikega števila obiskovalcev bo na dan prireditve možno brezplačno parkiranje na parkiriščih P + R (pri železniški postaji in v Semedeli). Tudi sicer obiskovalce prireditve vabimo, da na dan prireditve parkirajo na obrobju mesta.

Več o dogajanju 11. Istrskega karnevala si lahko preberete na spletni strani www.istrski-karneval.si in Facebook strani Istrski karneval.