DomovNaši kraji60 let Atletskega kluba Koper

60 let Atletskega kluba Koper

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Sinoči je Atletski klub Koper slovesno praznoval 60-letnico. Danes se klub lahko pohvali z več kot 250 aktivnimi člani in sodobnim atletskim stadionom na Bonifiki z osmimi tekaškimi stezami in tribuno za gledalce, ki omogoča izvedbo mitingov in prvenstev tudi na mednarodni ravni.

Atletski klub Koper so ustanovili 23. novembra 1962. Čeprav novi klub v lokalnem okolju sprva ni bil najbolje sprejet in je njegovo delovanje vmes tudi usahnilo, se športni zanesenjaki na čelu z Lucijanom Kozlovičem in Marcelom Djurdjevićem niso dali. Z leti je članstvo raslo, kazali so se uspehi na tekmovalni ravni, tudi športna infrastruktura se je počasi, a vztrajno izboljševala in nadgrajevala.

Prisotne je na sinočnji slovesnosti v hotelu Grand Koper nagovorila tudi podžupanja Mestne občine Koper Jasna Softić, ki je ob tej priložnosti predsedniku AK Koper Klavdiju Frankoviču izročila priznanje MOK klubu za šestdesetletno uspešno delovanje, promocijo športa in športnih vrednot. Dogodka se je udeležil tudi vršilec dolžnosti predsednika Atletske zveze Slovenije Primož Feguš.

V okviru letnega programa športa je Mestna občina Koper v letih 2019-2022 skupno zagotovila več kot 17 milijonov evrov, sredstva iz tega naslova pa se iz leta v leto povečujejo. Tako je občina samo letos v letnem programu športa zagotovila več kot 5 milijonov 200 tisoč evrov, od tega 680 tisoč evrov za sofinanciranje športnih programov.

Foto: MOK