DomovNaši krajiANKETA EKO DEŽELE: Mestna občina Koper pometla s konkurenco

ANKETA EKO DEŽELE: Mestna občina Koper pometla s konkurenco

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V reviji Eko dežela so že tretje leto zapored pripravili rezultate celoletnih anket. Med mestnimi občinami si je najvišjo oceno po mnenju anketirancev zaslužila Mestna občina Koper.

“Bistvena razlika od številnih drugih izborov najboljših občin je, da smo pri nas dali glas ljudem, ki v občini živijo,so ob izidu poudarili na uredništvu. Izbor Eko dežele ne temelji na statističnih podatkih in ekonomskih kazalnikih, temveč na ocenah občanov, ki so glasovali za svojo občino z ocenami od 1 do 5.

Foto: Vojko Rotar

Ocenjevali so 12 različnih kazalnikov zadovoljstva z življenjem v svoji občini, in sicer turistično ponudbo, urejenost kolesarskih in sprehajalnih poti, možnosti športne rekreacije, skrb za mladostnike, mlade družine in starejše občane, možnosti za zaposlitev, skrb za okolje in čist zrak, cestno in komunalno infrastrukturo ter varnost.

Domačini Mestno občino Koper prepoznavajo kot zelo urejeno in investicijsko naravnano občino. Kot je dejala Patrizia G.P. iz Kopra v občini “ves čas nastaja nekaj novega, ureja se okolica, ceste, gradijo se vrtci, športni objekti se dograjujejo, najpomembnejše pa je letošnje zaprtje obalne ceste med Koprom in Izolo – ljudje uživajo na tej relaciji.”

Mestno občino Koper so občani najvišje ocenili v kar sedmih od dvanajstih kategorij, tudi pri ostalih pa se je uvrstila med prve tri. Najvišjo oceno so ji občani dodelili za področje športnih aktivnosti.