DomovNaši krajiBoberfest bo tudi letos zaokrožil praznik Marijinega vnebovzetja

Boberfest bo tudi letos zaokrožil praznik Marijinega vnebovzetja

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V Bobrih, pri izviru reke Rižane, bodo tudi letošnji 15. avgust obeležili s tradicionalnim Boberfestom, v okviru katerega  bodo pripravili fešto postrvi, ki se bo pričela s sveto mašo.

Marijino vnebovzetje, ki ga obeležujemo prav 15. avgusta, je eden izmed največjih krščanskih praznikov, ki so ga slavili že v apostolskih časih. Na ta dan se kristjani spominjajo, da je bila Devica Marija z dušo in telesom vzeta v nebesa. Tako se bodo v podružnični cerkvi Marijinega vnebovzetja v Bobrih, tega dogodka spomnili vsi verniki, ob sveti maši, ki bo potekala ob 11. uri.

Trio teci, teci, bodo letos zabavali obiskovalce Boberfesta. Foto: facebook Trio teci, teci

Po sveti maši se bo dogajanje preselilo na prizorišče fešte postrvi, kjer bo obiskovalce zabaval Trio teci, teci, ljubitelji coctailov pa se boste lahko ohladili ob požirku teh zanimivih hladnih napitkov. Vse željne skoka v vodo pa čaka pravo doživetje med brzicami reke Rižane. 

Tisti, ki si zaželite zanimive duhovne izkušnje pa se boste lahko sprehodili skozi labirint, ki se nahaja tik ob podružnični cerkvi Marijinega vnebovzetja. Postavljen je bil po vzoru labirinta iz gotske katedrale Notre-Dame v francoskem Chartresu, kar pomeni, da je okrogle oblike, zunanji del obroča tvorijo polkrožni loki – t. i. lunacije, notranjost pa sestavlja 12 koncentričnih krogov.