DomovNaši krajiFOTO: Ukmarjev trg je sinoči pokal po šivih

FOTO: Ukmarjev trg je sinoči pokal po šivih

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Dubioza Kolektiv je sinoči poskrbela za koncert, ki ga bodo navdušeni obiskovalci pomnili še dolgo. Več tisoč glava množica na Ukmarjevem trgu v Kopru je namreč vso noč plesala in skakala v ritmu reggaeja, rocka, skaja, elektronike, punka in balkanskega melosa.  

Glasbena skupina, ki je samo v lanskem letu nanizala več kot 100 koncertov, se je v Kopru ustavila v okviru vseevropske turneje. Le dan pred koprskim spektaklom je skupina gostovala na Madžarskem, in sicer na slavnem festivalu Sziget, na katerem so imeli člani Dubioze Kolektiva čast nastopati na glavnem odru, v prihodnjih dneh pa jih čakajo še koncerti na Češkem, v Španiji, na Nizozemskem in v Franciji.

Čeprav je v popoldanskih urah marsikatero skrb organizatorju povzročila slaba vremenska napoved, se  je nebo nad Ukmarjevim trgom v času koncerta povsem zbistrilo.

Koncert, ki se je z ogrevanjem začel ob 20. uri, glavne zvezde večera pa dočakal nekaj minut pred enajsto, je postregel s širokim repertoarjem, ki ni razočaral zvestih poslušalcev. Slišati je bilo vse Dubiozine glasbene uspešnice kot so Kažu, Blam Blam, Volio BiH, U.S.A in najnovejši hit Himna Generacije.

Energični glasbeniki, ki nastopajo v že kultnih črno-rumenih opravah, so “zažigali” dobri dve uri, po zadnji pesmi pa so se vidno navdušeni zahvalili koprskemu občinstvu, ki jim je po besedah pevca Almirja Hasanbegovića dalo občutek, kot da nastopajo doma. Dodatno je glasnemu in poskočnemu občinstvu popihal na dušo s pohvalo, da so glasnejši od tistega na Szigetu, čeprav so v bistveno manjšem številu.

Več tisoč glava množica je na Ukmarjevem trgu vso noč plesala in skakala v ritmu reggaeja, rocka, skaja, elektronike, punka in balkanskega melosa.  Foto: Vojko Rotar

Zabavno je bilo tudi spremljanje že značilnega pristopa Dubioze Kolektiva, ki v svoje nastope aktivno vključuje publiko. Tako je bilo tudi včeraj – na trenutke tudi s pomočjo slovenskega kitarista Jerneja Šavla, ki je svojim kolegom iz benda pomagal s kakšno slovensko besedico.

Bend, med drugim tudi prejemnik številnih glasbenih nagrad (MTV Adria, Zlata Bubamara), je pričaral enkraten večer v ambientu, ki ga na tak način lahko le Dubioza Kolektiv in nihče drug. Seveda s pomočjo živahne množice – ta je včeraj štela več kot 4.000 glav.