DomovNaši krajiZačenjajo se dela na Markovcu

Začenjajo se dela na Markovcu

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V sredo, 16. avgusta, se začenja celovita ureditev območja ob blokih na Cesti na Markovec od številke 51. do 65., v okviru katere bodo zgrajena dodatna parkirna mesta. Za čas gradbenih del bo na dovozni poti veljala polovična zapora, po kateri bo promet tekel izmenično enosmerno.

Parkirni kaos, otežen dostop do blokov, pomanjkanje parkirišč, vse to so težave, s katerimi se stanovalci tega območja srečujejo že vrsto let. Občina je sicer pred leti stisko nekoliko omilila z ureditvijo velikega parkirišča na ploščadi v neposredni bližini bloka CNM št 65. (ob otroškem igrišču), a to ni zadostovalo, da ne bi tamkajšnji prebivalci svoja vozila še naprej parkirali na cestišču dostopne poti oziroma ponekod celo na pločniku.

Stanovalci blokov na Cesti na Markovec od številke 51. do 65. bodo jeseni dobili 33 dodatnih parkirnih mest. Foto MOK

Stanovalci blokov na Cesti na Markovec od številke 51. do 65. bodo kmalu dobili 33 dodatnih parkirnih mest.

A poslej ne bo več tako. Občina bo namreč v sredo začela s celovito ureditvijo tega območja, v okviru katerega bo zgrajenih 33 dodatnih parkirišč za avtomobile in parkirišče za motorna kolesa, poskrbljeno pa bo tudi za dotrajano in poškodovano dostopno pot, pločnik in ekološke otoke.

Nova parkirna mesta bodo urejena na zelenicah ob cestišču, kjer bo zaradi strmega terena potrebno izvesti štiri podporne zidove, ponekod se bodo zabojniki za smeti povsem umaknili. Ti bodo postavljeni v okviru treh ekoloških otokov, dva bosta ostala v neposredni bližini novih parkirnih mest, enega pa bodo uredili na drugi strani ceste, tik pred krožiščem z Benčičevo ulico. V okviru naložbe bo obnovljena in delno zamenjana tudi javna razsvetljava vzdolž celotne ulice, občina pa bo razširila in uredila še dovoze do parkirnih mest pred posameznimi bloki. Dela naj bi se končala novembra.

Številni prebivalci sedaj svoja vozila puščajo kar na cestišču dostopne poti do blokov, ponekod pa celo na pločniku. Foto: MOK