DomovNaši krajiBodi del ekipe – postani prostovoljec!

Bodi del ekipe – postani prostovoljec!

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper bo konec julija prizorišče Evropskih univerzitetnih prvenstev v odbojki na mivki in v vaterpolu. Na obeh mednarodnih tekmovanjih, ki ju bo izpeljala Univerzitetna športna zveza Primorske, bo od 21. do 27. julija nastopilo 300 športnikov in spremljevalcev z vseh koncev Evrope. Da bi bila tudi ta športna prireditev izpeljana na najvišji ravni, ekipa organizatorjev potrebuje dodatno pomoč s strani lokalnih prostovoljcev.

Zadnji teden v juliju bodo Koper poleg množice turistov preplavili tudi študenti-športniki. Odbojkarice in odbojkarji na mivki se bodo pomerili na igriščih v novem športnem parku ob semedelski promenadi, medtem ko vaterpoliste čaka nastop v novem mestnem bazenu na Bonifiki. Letošnje Evropsko univerzitetno prvenstvo v vaterpolu bo sploh prvo v tej športni panogi in na njemu pričakujejo udeležbo osmih ekip. Za odbojko na mivki pa je vladalo precej več zanimanja, saj se je kvota 24 ženskih in 24 moških parov zapolnila ekspresno hitro.

Ker so prostovoljci eden ključnih podpornih stebrov vseh večjih mednarodnih športnih prireditev in jih običajno ni nikoli dovolj, bodo pri Univerzitetni športni zvezi Primorske tokrat zanje še posebej poskrbeli. »Prostovoljci bodo prejeli uradne majice prvenstev, kapice in še nekaj praktičnih daril, poskrbljeno bo tudi za tri dnevne obroke hrane, za pijačo, za senco, kopanje, glasbo, kremo za sončenje in tudi za veliko zabave. Razdeljeni bodo v skupine glede na področje dela, ki obsega spremstvo ekip, delo na informacijski točki, v press centru, delo, vezano na tekmovalni del prvenstev, prevoze, VIP, protokol in drugo,« sporočajo v zvezi in dodajajo, da se lahko vsi zainteresirani za sodelovanje prijavijo prek spletnih omrežij UŠZP.  K sodelovanju želijo privabiti še zlasti tiste občanke in občane, ki imajo radi šport in radi pomagajo drugim.

Prijave prostovoljcev zbirajo na spletnem naslovu https://goo.gl/HNQ63B. Partnerji prireditve so Univerza na Primorskem, Evropska univerzitetna športna zveza (EUSA), Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Mestna občina Koper.

UŠZP je v zadnjih dveh desetletjih gostila mnoga sorodna študentska prvenstva, prihodnje leto pa bo izpeljala še Svetovno univerzitetno prvenstvo v vse bolj popularnem floorballu. Izkušnje, ki jih bodo sodelujoči pridobili na obeh prvenstvih, bodo odlična popotnica tudi za v leto 2023, ko bo Koper gostil Olimpijski festival evropske mladine. S 4000 udeleženci bo to nedvomno eden pomembnejših športnih dogodkov v zgodovini mesta in okolice.