DomovNaši krajiCaprisov koncert bo zaznamoval vstop v poletje

Caprisov koncert bo zaznamoval vstop v poletje

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Na Radiu Capris bodo to soboto odprli poletno sezono z nizom programskih aktivnosti in projektov, ki se bodo nadaljevali skozi vse poletje. Prvo polovico poletja bo zagotovo najbolj zaznamoval koncertni spektakel poletja na Obali, ko bo 14. junija ob 21. uri na čarobnem Titovem trgu v Kopru nastopila zasedba Queen Real Tribute ob spremljavi 55-članskega simfoničnega orkestra.

Ekipa Radia Capris bo na dan dogodka program ves dan predvajala v živo s Titovega trga. Skupaj s poslušalci bomo spremljali priprave in tonske vaje, zagotovo pa ne bodo manjkala različna druga presenečenja.

Caprisov koncert 2019

Letos bo na največji koncertni oder stopila zasedba Queen Real Tribute ob spremljavi 55-članskega simfoničnega orkestra. Iz Radia Capris sporočajo, da so posebej veseli, da bo največja evropska Queen tribute skupina na svetu v Koper prišla ravno v obdobju, ko spomin na legendarno skupino Queen živi bolj kot kdaj koli. Filmska zgodba o Freddieju Mercuryju in skupini Queen podira vse rekorde – postal je najbolj gledana glasbena biografija vseh časov in eden od najbolj gledanih filmov vseh časov v Sloveniji. Film je na letošnjih oskarjih prejel štiri zlate kipce in je dobitnik zlatega globusa.

Queene poznajo domala vse generacije. Hiti, kot so Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, Who Wants To Live Forever, I Want It All, Don’t Stop Me Now in Radio Ga Ga, predstavljajo glasbeno zapuščino ene največjih zasedb vseh časov, ki je ni treba posebej predstavljati.

To zapuščino bodo na najboljši način na odru Radia Capris predstavili tudi Queen Real Tribute – Symphony, ki imajo za seboj že štiri velike turneje po Braziliji, nastopili so tudi na številnih velikih festivalih po svetu. 55 vrhunskih glasbenikov obljublja več kot 2-urni nastop, v katerem bodo odigrali prav vse največje uspešnice legendarnih Queenov. Posebno pozornost sicer namenjajo scenskemu nastopu. Frontman je oblečen v identične kostume, kot jih je na svojih nastopih nosil karizmatični Freddie Mercury, kitarist igra na isti model kitare, ki jo je na nastopih uporabljal Brian May …