Bonifika kmalu bogatejša za dve novi igrišči

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Nove pridobitve nedvomno upravičujejo status olimpijskega športnega centra, ki ga je koprska Bonifika uradno dobila minulo poletje. Športno rekreacijski center Bonifika bo kmalu bogatejši še za dve novi pridobitvi. 

Dvema jeseni urejenima igriščema za trening nogometa, se bosta že v naslednjih mesecih pridružili še dve dodatni – veliko nogometno igrišče z naravno travo in malo nogometno igrišče na odboj, na katerem bodo lahko trenirali tudi starejši nogometaši.

Gradbeni stroji so na Bonifiki ponovno zabrneli meseca januarja in tako naznanili začetek gradnje prvega od dveh igrišč, ki smiselno dopolnjujeta tamkajšnjo pestro športno ponudbo. Gre za veliko nogometno igrišče z naravno travo (64 x 100 metrov igralne površine), ki je svoj prostor našlo v samem osrčju športnega centra. Umeščeno je namreč na površino nekdanjih betonskih igrišč za nogomet in igrišč za odbojko na mivki, znotraj urejene tekaške proge iz tartana, namenu pa bo predano predvidoma junija.

Gradbeni stroji so na Bonifiki ponovno zabrneli meseca januarja in tako naznanili začetek gradnje prvega od dveh igrišč. Foto: MOK

Ureditev nogometnega igrišča, katere vrednost znaša dobrih milijon evrov, predvideva tudi postavitev ograje in dodatno osvetlitev igralne površine z LED reflektorji. Poleg tega bodo v okviru naložbe poskrbeli tudi za hortikulturno ureditev in ureditev povezovalnih poti, ki bodo prevlečene z zelenim tartanom ter nabavili dodatne klopi in koše za smeti.

Malo nogometno igrišče, velikosti 24 x 40 metrov, bo za razliko od velikega opremljeno z najkakovostnejšo umetno travo, ki je certificirana v skladu s kriterijem »Fifa Quality«. Foto: ekoper.si

V kratkem pa se bo začela tudi gradnja malega nogometnega igrišča na odboj. Trenutno je v teku postopek javnega naročila, občina je v fazi analize ponudb. Prihodnji mesec naj bi bil izbran izvajalec del, ki bo moral naložbo speljati v dobrih dveh mesecih od uvedbe v delo.  Malo nogometno igrišče, velikosti 24 x 40 metrov, bo za razliko od velikega opremljeno z najkakovostnejšo umetno travo, ki je certificirana v skladu s kriterijem »Fifa Quality«.

O tem pričajo tudi naslednje lastnosti: trava je ognjevarna in okolju neškodljiva ter položena na elastično podlago, tako da bo igralcem nudila vse udobje in zagotavljala pravilen odboj žoge.

Foto: MOK

V igrišču bo postavljeno tudi montažno igrišče za nogomet na odboj (20×40 igralne površine), ki bo ograjeno z odbojno ograjo, sestavljeno iz panelnih plošč, ki dobro dušijo zvok pri odboju žoge. Po celotnem obodu igrišča bodo postavljene zaščitne mreže, ki bodo vpete na višino šestih metrov. Tudi manjše igrišče bo potrebno dodatno osvetliti, in sicer s štirimi LED reflektorji, ki bodo postavljeni na obstoječi stebri za razsvetljavo. Predmet naložbe je tudi ureditev nove ploščadi v neposredni bližini, kjer bodo postavljene klopi za obiskovalce.