Svetovni dan zavedanja o avtizmu: Koper bo modro osvetljen

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper se bo danes, 2. aprila, ob svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu pridružila mednarodni pobudi »Light it up Blue« in modro osvetlila predele Kopra.

Generalna skupščina Združenih narodov je 2. april razglasila za mednarodni dan avtizma, s katerim želijo spodbuditi k boljšemu razumevanju avtizma v družbi, pozvati voditelje in odločevalce, da spodbujajo šole, da odprejo svoja vrata otrokom, dijakom in študentom z avtizmom, pozvati javne urade, velika in majhna podjetja, da si vzamejo čas in se poučijo o avtizmu in da začnejo zaposlovati osebe z avtizmom ter pozvati k popolni integraciji oseb z avtizmom v družbo.

Tudi Bastion bo odet v modre barve. Foto: ekoper.si

Naj bo modro

S svetovnim dnevom ozaveščanja o avtizmu in s kampanjo “Light it up Blue” želimo povečati znanje o avtizmu ter širiti informacije o pomenu zgodnjega odkrivanja in zgodnjega ukrepanja.

V Mestni občini Koper, kjer se akciji pridružujemo od vsega začetka, bodo danes, 2. aprila 2017, modro osvetljeni Ukmarjev trg, mestna plaža, nekdanja obrambna utrdba Bastion in zvonik na Titovem trgu.