V Kopru prvič luksuzna Viking Sky

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Naše mesto je zjutraj prvič obiskala popolnoma nova ladja družbe Viking Cruises, elegantna in luksuzna Viking Sky.

Zatem, ko nas je sredi marca obiskala ladja Viking Sea in minuli teden premierno njena sestrska ladja Viking Star, je danes zjutraj v Koper prvič prispela še Viking Sky. Gre za letos splovljeno ladjo ladjarja Viking Cruises, ki je sicer najpomembnejši ladjar na področju rečnih križarjenj, v zadnjih letih pa se razvija tudi na segmentu morskih križarjenj.

Svetovalka župana Jana Tolja je kapetanu ladje izročila spominsko plaketo.

228-metrska Viking Sky je na svojem krovu k nam prepeljala približno 900 potnikov in skoraj 500 članov posadke. V Koper je priplula Benetk, svoje potovanje pa bo nadaljevala proti Zadru.

Med postankom v Kopru sta predstavnika Mestne občine Koper in Luke Koper opravila vljudnostni obisk pri kapitanu ladje, s katerim so si v znak dobrodošlice ob prvem obisku v našem mestu izmenjali protokolarna darila.

Sicer pa ladja Viking Sky slovi po modernem dizajnu in eleganci ter udobju, ki ga nudi potnikom na krovu. Vseh 465 kabin je namreč opremljenih z balkonom, gostje pa se med križarjenjem lahko razvajajo tudi v centru dobrega počutja, ki je opremljen s savno in ledeno jamo ter dveh bazenih.

Foto: ekoper.si

Kot je znano, se je letošnja sezona pomorskega potniškega turizma v  Kopru začela konec februarja, naše mesto bo v tem letu obiskalo predvidoma 61 potniških ladij, z nekaj manj kot 80 tisoč turisti. Največ ladij bo priplulo maja in oktobra, pestro bo tudi v ostalih mesecih, zadnja ladja v letošnjem letu pa bo Koper obiskala novembra. Med ladjami, ki nas bodo obiskale v tem letu, bo še 5 novink, med njimi bo tudi ladja Viking Sun, ki je prav tako del bele flote Viking Cruises,  slednja bo k nam prispela v začetku oktobra.