DomovNaši krajiBrazilski veleposlanik Renato Mosca de Souza obiskal koprskega župana

Brazilski veleposlanik Renato Mosca de Souza obiskal koprskega župana

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes, 9. novembra, sta se v prostorih koprske občine prvič uradno sestala župan Mestne občine Koper Boris Popovič in veleposlanik Federativne republike Brazilije Nj. eksc. Renato Mosca de Souza.

Gre za prvi vljudnostni obisk novoimenovanega veleposlanika, ki je svoj štiriletni mandat v Sloveniji nastopil junija letos. Kot je povedal, je nad slovensko obalo izredno navdušen, saj v sebi skriva veliko potenciala, zaradi česar si jo želi tudi podrobneje spoznati. Še posebej ga je presenetil množičen obisk tujih turistov v poletnih mesecih, priložnosti za nadaljnji razvoj pa vidi tudi v obalnem gospodarstvu.

Velik potencial je tudi koprsko pristanišče, predvsem v luči medsebojnega sodelovanja z brazilskimi pristanišči, saj je, kot pravi, prav pristanišče vstopna točka na tržišča Centralne Evrope in Balkana. »Brazilski trg je velik in razširjen ter ponuja ogromno možnosti za sodelovanje,« je dejal in dodal, da bi lahko imelo tovrstno sodelovanje pozitivne učinke na vseh področjih.

Ob tem je poudaril še, da je njegova želja, da bi v Koper v naslednjih letih pripeljal šolsko jadrnico brazilske vojaške mornarice, ki je celo večja od jadrnice italijanske vojaške mornarice Amerigo Vespucci.