DomovNaši krajiBrezplačna izobraževanja na področju turizma

Brezplačna izobraževanja na področju turizma

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

LAS Istre bo v sodelovanju s Turistično organizacijo Mestne občine Koper, Turističnim združenjem Izola in Turističnim združenjem Portorož ter Občino Ankaran jeseni pripravilo sklop brezplačnih izobraževanj na področju turizma. Prvo bo na sporedu že prihodnji teden.

Vsi, ki delate na področju turizma in bi radi pridobili nova znanja ali pa bi radi svoje znanje le osvežili, ste vabljeni, da se udeležite sklopa treh izobraževanj, ki jih bodo pod okriljem LAS Istre in v sodelovanju s Turistično organizacijo Mestne občine Koper, Turističnim združenjem Izola in Turističnim združenjem Portorož ter Občino Ankaran organizirali v oktobru, novembru in decembru 2018. Predavatelji z različnih področij se bodo posvetili tematikam naravne in kulturne dediščine na podeželju, tradicije slovenske Istre in poslovanja v turizmu.

Izobraževanja so v prvi vrsti namenjena ponudnikom turističnih nastanitev, gostincem, vinarjem, oljkarjem, turističnim vodnikom in vsem ostalim, ki delujejo na področju turizma oziroma jih to področje zanima.

Prvo od treh izobraževanj bo že prihodnjo sredo, 24. oktobra, ob 17. uri v Manziolijevi palači v Izoli.

V sklopu prvega izobraževanja bodo predstavili ključne objekte kulturne dediščine na podeželju in ključne naravne znamenitosti. Izobraževanje bodo vodile doc. dr. Valentina Brečko Grubar, dr. Maša Sakara Sučević in doc. dr. Katja Hrobat Virloget. Izobraževanje bo trajalo predvidoma 3 šolske ure, udeležba na izobraževanju je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava preko spletnega obrazca, ki je na voljo TUKAJ.

Na prvo izobraževanje se lahko prijavite do ponedeljka, 22. oktobra 2018. Število mest je omejeno.

Sicer pa bosta v jesenskem sklopu še dve izobraževanji, in sicer 14. novembra, ob 17. uri, v Središču Rotunda v Kopru, ko bo osrednja tema Tradicija slovenske Istre in 5. decembra, ob 17. uri v prostorih Fakultete za turistične študije Turistica v Portorožu, ko bo tema Poslovanje v turizmu.

Izobraževanja so v prvi vrsti namenjena ponudnikom turističnih nastanitev, gostincem, vinarjem, oljkarjem, turističnim vodnikom in vsem ostalim, ki delujejo na področju turizma oziroma jih to področje zanima.

Za dodatna vprašanja se vsi zainteresirani lahko obrnejo na telefonsko številko 051 458 410 ali na elektronski naslov info@sredisce-rotunda.si.