DomovNaši krajiBrucke in bruce pozdravil tudi župan Boris Popovič

Brucke in bruce pozdravil tudi župan Boris Popovič

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Univerza na Primorskem (UP) je danes skupaj s številnimi institucijami in podjetji ter lokalno skupnostjo na Titovem trgu v Kopru pripravila dobrodošlico novopečenim študentkam in študentom. Brucke in bruce, med katerimi so bili tudi študentke in študenti iz drugih držav, je nagovoril tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič.  

Župan Boris Popovič je poudaril, da je »Univerza na Primorskem univerza z velikimi ambicijami« tako kot samo mesto Koper, prisotnim pa zaželel čimveč uspeha in dosego ambicioznih ciljev, ki so si jih zastavili.

Župan MOK Boris Popovič je pozdravil brucke in bruce. Foto: Vojko Rotar

Poleg njega so novopečenim študentom dobrodošlico izrekli še rektor Univerze na Primorskem, prof. dr. Dragan Marušič, dekani in dekanje fakultet Univerze na Primorskem –  predsednik Študentskega sveta UP, Gregor Gulič, predsednik Študentske organizacije Univerze na Primorskem, Nassim Djaba, ter prof. dr. Irena Lazar, izr. prof. dr. Klavdija Kutnar, prof. dr. Jurka Lepičnik Vodopivec (prodekanja), izr. prof. dr. Janez Mekinc in izr. prof. dr. Nejc Šarabon.

Po odpeti himni Univerze na Primorskem »Samo obstati ne smeš« v izvedbi Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem je bruckam in brucem v svojem pozdravnem nagovoru prof. dr. Dragan Marušič, mladim dejal, da so izbrali »najbolj pogumno, propulzivno, hrabro in drzno slovensko univerzo«, ki ima pred seboj najlepšo prihodnost.

Gregor Gulič, predsednik Študentskega sveta Univerze na Primorskem, pa je spomnil, da je eden izmed organov, ki so aktivni na področju študentskega udejstvovanja, tudi Študentski svet. Kot uspešen primer je izpostavil pred kratkim sprejet nov študentski zakon, ki bo, med drugim, omogočil tudi uporabo bonov do 21. ure.

Predsednik Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP), Nassim Djaba, pa je z izvirnim sloganom #Imakemysoup brucke in bruce povabil k sodelovanju pri soorganizaciji dogodkov in k vključevanju drugih dejavnosti, ki sodijo pod okrilje te organizacije.

Zaključek dogodka so popestrili plesalci plesnega društva Elite iz Kopra pod vodstvom Arturja Steffeta, sicer tudi predsednika Kluba študentov občine Koper.