DomovNaši krajiČarobno predbožično dogajanje vabi

Čarobno predbožično dogajanje vabi

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Tako v mestu kot na podeželju Mestne občine Koper se bodo v teh dneh zvrstile številne praznične prireditve. Obetajo se tudi spremembe prometnega režima. 

Tako bo danes, v četrtek, 20. decembra,  ob 17. uri na Prešernovem trgu pravljična urica in obisk priljubljenega pravljičnega lika – medvedka Pikija Jakoba, na Titovem trgu pa bo ob 17. uri zaigralo Godbeno društvo “Mužika” Sv. Lazar Boršt , ob 19. pa ne zamudite nastop pevk in pevcev Glasbenega Izobraževanja Cirque. Praznično bo nocoj tudi v dvorani OŠ Koper, kjer bo ob 21. uri koncert Harlem Gospel Choir, kjer boste lahko prisluhnili petju, ki vas bo navdalo z veseljem in dobro voljo.

Pestro bo tudi med vikendom. Jutri, v petek, 21. decembra, se v mestu začenja božično-novoletni sejem. Slednji bo do vključno 25. decembra v koprski Taverni, od 26. decembra do 1. januarja pa na Carpacciovem trgu. Na sejmu boste med 12. in 20. uro lahko nakupovali različne rokodelske in kulinarične izdelke.

Miklavževem sejmu v naslednjih dneh sledi božično-novoletni sejem.

Sicer bo jutri veselo tudi v Sv. Antonu, kjer bo ob 19. uri tradicionalni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Sv. Anton, na Titovem trgu v Kopru pa bo ob 19. uri nastop kantavtorja Leana Kozlarja Luigija. Ob 20. uri pa nas v Areni Bonifika čaka Caprisov božični koncert z nastopom Jana Plestenjaka z gosti Danilo Kocjančič Friends in Leo Sirk.

Ta petek bo v Kopru znova možna vožnja s kočijo po Pristaniški ulici, in sicer med 17.30 in 20. uro.

Prav posebno dogajanje nas čaka tudi v soboto. V dopoldanskih urah bo na Titovem trgu na programu kot vsak vikend kreativna delavnica in otroška predstava, popoldne, ob 16. uri, pa ne zamudite delavnice izdelave lantern in nato ob 17. uri Pohod z lučkami po Kopru. Dogajanje se bo ob 19. uri nadaljevalo z nastopom Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem. Vabljeni tudi v galerijo Frančiškanskega samostana sv. Ane, kjer bo ob 20. uri koncert mednarodnega cikla vokalne in instrumentalne glasbe Simfonic Voices Prepletanja.

Čarobno bo to soboto tudi v Šmarjah, kjer bo od 18. ure dalje prireditev Čarobnost božiča na trgu. Poleg sladkih stojnic in praznično okrašenega trga, bodo program popestrili nastopi najmlajših, obiskal pa nas bo tudi Božiček. Sledila bo zabava s skupino Žavbi brothers.

V nedeljo, 23. decembra, bo v dopoldanskih urah na Titovem trgu program za otroke (ob 10. kreativna delavnica, ob 11. gledališka predstava), ob 17. uri bo na trgu nastopil moški pevski zbor Lopar, ob 19. pa Oktet Aljaž. Vabljeni tudi v Marezige, kjer bo ob 18. uri tradicionalni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Marezige.

Foto: Matia Ščukovt

Na predbožični večer, v ponedeljek, 24. decembra, znova vabljeni v Šmarje, kjer bodo v sklopu prireditve Čarobnost božiča na trgu ob 20. uri uprizorili žive jaslice, na voljo bodo tudi kuhano vino, fritule in palačinke, kdor želi, se bo lahko udeležil družinske maše ob 19. uri ali polnočnice ob 24. uri.

Na Titovem trgu bo v ponedeljek, 24. decembra, ob 19. uri nastop skupine ReRum, predbožični večer pa boste poleg obiska polnočnice lahko izkoristili tudi za drsanje. Drsališči na trgu in ob morju bosta namreč obratovali do 2. ure zjutraj. Praznični urnik drsališč bo tudi na božični dan. Drsališče ob morju bo obratovalo do polnoči, drsališče na trgu pa do 22. ure.

Obetajo se tudi spremembe prometnega režima

Ob pestrem dogajanju velja opozoriti na zapore prometa Pristaniške ulice, od krožišča pri koprski tržnici do Ukmarjevega trga, in sicer, v petek in soboto predvidoma med 17. in 21. uro, v nedeljo med 16. in 20. uro, v ponedeljek med 19. in 22. uro ter v torek in sredo med 17. in 21. uro. Imetnikom dovolilnic bo kljub zaporam prometa prehod po Pristaniški ulici omogočen.