DomovNaši krajiCesta od Boninov proti Pradam odslej bolj varna

Cesta od Boninov proti Pradam odslej bolj varna

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je pred kratkim zaključila s sanacijo ceste, ki vodi od Boninov proti Pradam. 

Mestna občina Koper je tako z deli pričela letos septembra in sanirala 900 metrov dolg odsek ceste od Boninov do odcepa za Cerej in Prade, v okviru obnove pa uredila tudi odvodnjavanje. S tem je bistveno izboljšala prometno varnost, kot tudi poskrbela, da ob večjih nalivih cesta ne bo več poplavljena.

“Odsek med Bonini in Pradami je bil že nekaj časa potreben temeljite obnove. Gre za izredno prometno območje, ki pa do obnove ni bilo varno, saj je bila cesta v zelo slabem stanju. Glede na to, da se število krajanov v Boninih iz leta v leto veča, se posledično povečuje tudi prometna obremenitev te ceste. Veseli me, da je koprska občina pristopila k temeljiti obnovi ceste in s tem krajanom zagotovila večjo varnost,” je veliko pridobitev za krajane Boninov in okoliških vasi komentiral Boris Mahne, predsednik KS Vanganel.

Danes obnovljena, pred časom pa dotrajana in precej poškodovana cesta med Bonini in Pradami je klicala po temeljiti obnovi. Številne luknje in razpoke na cesti so namreč marsikateremu krajanu povzročale preglavice in ogrožale varnost v prometu. Koprska občina je zato skupaj s krajevno skupnostjo Vanganel prisluhnila krajanom in z rekonstrukcijo dela ceste, za katero je namenila 132 tisoč evrov, zagotovila večno varnost v cestnem prometu.

Potek sanacije si je ogledal tudi koprski župan Boris Popovič.