DomovNaši krajiNove pridobitve za krajane Markovca

Nove pridobitve za krajane Markovca

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi na Markovcu brnijo gradbeni stroji. Dela se na parkirišču pod bloki na Kozlovičevi ulici in na križišču Krožne ceste z Izletniško potjo.

Na parkirišču na Kozlovičevi ulici je občina na željo in pobudo krajevne skupnosti Žusterna in tamkajšnjih krajanov odstranila nekaj dreves, s čimer bo pridobila dodatna parkirna mesta. Poleg tega ureja tudi stopnišče, da bi olajšala dostop s spodnjega parkirišča do tamkajšnjih blokov. Dela so v sklepni fazi.

Drevesa, zasajena med posameznimi parkirnimi mesti na dveh parkirnih ploščadih pod bloki na Kozlovičevi ulici na Markovcu, so bila za uporabnike parkirišča moteča – prepričani so bili namreč, da bi lahko z njihovo odstranitvijo pridobili dodaten prostor za parkiranje svojih avtomobilov. S svojimi željami in pobudo za ureditev dodatnih parkirnih mest se je tako krajevna skupnost ob podpori krajanov obrnila na Mestno občino Koper, ki jim je prisluhnila in začela z deli.

Naložba, vredna nekaj manj kot 10 tisoč evrov, je predvidela odstranitev dreves in preureditev parkirišča, na račun katerega bodo uredili dodatna parkirna mesta. Občina bo poleg tega postavila tudi tlakovce in uredila stopnišče, ki povezuje dve parkirni ploščadi, s čimer bo bistveno olajšan dostop do stanovanjskih blokov. Poskrbela bo tudi za ozelenitev, in sicer ob robu parkirišča, kjer bo zasajenih dvanajst dreves vrste Navadni koprivovec.

Kmalu tudi novo krožišče

Gradbena dela so se medtem začela tudi križišču Krožne ceste z Izletniško potjo na Markovcu, pod Obalnim domom upokojencev, kjer Mestna občina Koper ureja krožišče. V času del bo veljala delna zapora prometa v križišču, in sicer vse do 15. decembra.

Vrednost naložbe znaša 68 tisoč evrov, izvajalec del pa je podjetje GP Krk d.d. Izvajelec je območje gradbišča ustrezno zavaroval in ločil od preostalega dela javne poti, s čimer je kljub zapori zagotovljen neoviran pretok prometa.