DomovNaši krajiCMK: S Kube direktno na koncert

CMK: S Kube direktno na koncert

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Prvi decembrski teden v Centru mladih Koper napoveduje pisano paleto aktivnosti in dogodkov.

V CMK-ju se teden začenja s ponedeljkovo telovadbo. Torkovo dopoldne bo namenjeno ustvarjanju lastne kariere z Lokalnim kariernim zaganjalnikom, ki bo na sporedu tudi v petek. S KŠOK-ovci se lahko se lahko sprehodite po deželi odprtih ljudi, ki kljub političnim manipulacijam in revščini, najdejo veselje v malih stvareh – vabljeni na potopisno predavanje o Kubi. V večernih urah se lahko sprostite ob igri biljarda, kalčeta, pikada…

Karierni zaganjalnik nudi brezplačno podporo mladim med 15 in 29 letom starosti. Sestavljen je iz treningov na področjih asertivnosti, karierne orientacije in aktivnega državljanstva.

V sredo popoldne center mladih vabi na zanimivo predavanje “Odkrij, začni in razvij svojo misijo”, kjer bodo udeleženci med drugim odkrito spregovorili o svojih strahovih in omejujočih prepričanjih.

V soboto prava glasbena poslastica

Četrtkovo popoldne bo namenjeno spoznavanju kriptovalut – KŠOK namreč ob 17. uri prireja delavnico, ob 18. uri pa vabljeni na reprizo posebnega gledališkega doživetja, kjer gledalci ne boste zgolj gledalci v običajnem pomenu besede, ampak po želji tudi aktivni soustvarjalci gledališkega dogajanja – Sociodrama v Kopru. Večer tudi tokrat ne bo omejen na eno samo (pravilno) pot, ampak na raziskovanje neznanega števila poti, omejenih z odkritostjo naše ustvarjalnosti in (pre)drznosti. Vnaprejšnjega scenarija ni.

Sociodrama vključuje elemente improvizirane drame v kontekstu pomoči pri reševanju notranjih psihičnih konfliktov posameznikov. Gre za skupinsko uprizarjanje določenih socialnih situacij in reševanje konfliktov med skupinami ali znotraj neke obstoječe skupine. Stremi se k temu, da sta dva igralca (ali vsaj eden) vnaprej seznanjena s socialno situacijo, ki je tema predstave/igre, v katero se potem samoiniciativno in improvizacijsko vključujejo obiskovalci.

Tudi ta vikend je koprski center mladih poskrbel za sobotno poslastico – koncert skupin Nevermind in Prismojeni profesorji bluesa, zagotovo ne bo nikogar pustil ravnodušnega.

Se vidimo v Centru mladih Koper!