DomovŠportCenter vodnih športov v Žusterni nared še pred poletjem

Center vodnih športov v Žusterni nared še pred poletjem

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V kratkem naj bi se začela tudi ureditev centra vodnih športov v Žusterni. Koprska občina namerava do poletja ob obnovljenem in dograjenem servisnem objektu postaviti zabojnike in v njih urediti dodatne prostore za potrebe vodnih športov, ki se že dalj časa soočajo s pomanjkanjem prostora za skladiščenje in hrambo športnih rekvizitov.

Potem ko je Mestna občina Koper minulo leto pristopila k temeljiti obnovi servisnega objekta v Žusterni, v okviru katere je sanirala streho, fasado, notranje prostore, uredila hidroizolacijo, zamenjala vsa okna, elektroinštalacije, prezračevanje in ogrevanje ter povsem prenovila tudi garderobe in opremo, se je lotila še gradnje prizidka k objektu.

V njem je občina uredila garderobe in sanitarije za kajak in surf klub, ki delujeta v Žusterni, dodatne prostore pa bo namenila tudi ureditvi javnih sanitarij. Slednje bodo dokončane predvidoma januarja prihodnje leto.

Foto: MOK

Sedaj sledi še tretja faza, ki predvideva ureditev dodatnih prostorov za potrebe vodnih športov, ki se že dalj časa soočajo s pomanjkanjem prostora za skladiščenje in hrambo športnih rekvizitov kot tudi prostora za ureditev pisarne.

Foto: MOK

V okviru naložbe je tako predvidena odstranitev obstoječih dotrajanih zabojnikov in drugih objektov, izvedba temeljne plošče, postavitev kontejnerske zložbe skupaj z jekleno konstrukcijo v etaži (terasa in konzolni hodniki), postavitev stopnišča in nadstreška, ureditev tlakovane ploščadi in fasade na strani, ki gleda proti cesti, s postavitvijo ozelenjene gabionske stene.

Občina je naložbo tudi že predvidela v proračunu, zanjo je namenila okrog 840 tisoč evrov.