DomovNaši krajiDanes bo zaživelo drsališče ob morju

Danes bo zaživelo drsališče ob morju

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprska dežela čarobnih lučk – Čudolandija bo od danes popoldne bogatejša tudi za drsališče ob morju. Zaradi prireditve bo za promet zaprt zadnji odsek Pristaniške ulice.

Potem ko je v začetku novembra v Kopru vrata odprla težko pričakovana Čudolandija – dežela fascinantnih čarobnih svetlobnih umetnin, bo obisk Kopra kmalu še zanimivejši, saj bo danes popoldne zaživelo drsališče ob morju, naslednji teden pa tudi drsališče na Titovem trgu.

Uradno odprtje drsališča ob morju bo danes, v sredo, 28. novembra, ob 17. uri nasproti Taverne. Dogajanje bodo popestrile plesalke plesne šole Petra in mlade drsalke in drsalci Drsalnega kluba Kranj. Po uradnem delu bo drsališče na voljo za vse ljubitelje drsanja. Užitkom na ledu se boste lahko predali po promocijski ceni 1 evra, prav tako bo 1 evro treba odšteti za izposojo drsalk. Otroci do 6 leta starosti v spremstvu odrasle osebe bodo tudi letos drsali brezplačno.

Danes bo dogajanje v Kopru resnično pravljično, saj se boste med 18.30 in 20.30 uro po zadnjem odseku Pristaniške ulice oziroma od krožišča pri tržnici do krožišča pri Kroštoli lahko zapeljali s kočijo Kobilarne Lipica. Za vožnjo bo treba odšteti 5 evrov.

Zaradi prireditve bo od 16.30 ure dalje, do predvidoma 21. ure za promet zaprt zadnji odsek Pristaniške ulice (od krožišča pri tržnici do Ukmarjevega trga).

6. decembra pa ne zamudite tudi bogatega dogajanja na Titovem trgu.

Svet čarobnih lučk in ponudbo drsališča bodo dopolnile hiške z gostinsko ponudbo v parku ob kipu Ikarusa, kjer se boste lahko pogreli s čajem, vročo čokolado, kuhanim vinom in drugimi napitki ter se okrepčali s praznično gostinsko ponudbo.

Čarobno dogajanje v Kopru se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh in tednih. To soboto ne zamudite koncert En big band-a En veseli december v protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega, 6. decembra pa ne zamudite bogatega dogajanja na Titovem trgu. Ob 17. uri bo namreč na trgu zasijala božično-novoletna jelka, ljubitelje drsanja pa bo razveselilo tudi drsališče na trgu s spremljevalnim programom, medtem ko se bodo najmlajši zagotovo najbolj razveselili prihoda Miklavža. Vzdušje v mestu bo popestril tudi Miklavžev sejem, ki bo na Carpacciovcem trgu med 6. in 8. decembrom in potem še božično-novoletni sejem, ki bo prav tako na Carpacciovem trgu med 21. decembrom in prvim januarjem. Praznični sejmi vam bodo zagotovo olajšali iskanje daril za vaše najdražje, obenem pa boste na prazničnih stojnicah prav gotovo našli tipične istrske izdelke in druge praznične izdelke.

Ponudbo Čudolandije bo vsak dan pospremil bogat spremljevalni program, ki ga bodo tudi letos sooblikovali kulturna in turistična društva Mestne občine Koper ter drugi izvajalci.

Več o Čudolandiji na spletni strani www.cudolandija.si.