DomovNaši krajiDarilo Zavoda PRAPOK po Izvirni Resnici k uresničitvi krovnega razvojnega projekta »Koper 365«

Darilo Zavoda PRAPOK po Izvirni Resnici k uresničitvi krovnega razvojnega projekta »Koper 365«

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Na rednem srečanju Sveta Zavoda PRAPOK po Izvirni Resnici je bil podan predlog za tvorno sodelovanje in uresničevanje trajnostnih ciljev za napredek in razvoj Mestne občine Koper, ki naj s svojo ponudbo postane svetovno prepoznavna po izjemnih dogodkih in edinstveni ponudbi, istočasno pa naj bo ta ponudba koristna in vsakodnevno uporabna tako za vsakega prebivalca kot tudi obiskovalca Kopra.

Zavod PRAPOK po Izvirni Resnici je ponudil v trajno estetsko namestitev v mestni park (poleg športnega parka ob koprskem morskem obrežju) v svetu edinstveno in dolgoletno preizkušeno ter z mnogimi testiranji preizkušeno inovativno napravo Vir za zagotavljanje in ohranjanje zanesljive kakovosti življenja, katero uporablja že veliko število zadovoljnih imetnikov doma in po svetu.

Naprava je med drugimi prejela posebno priznanje za finosnovne naprave iz Seula (podeljeno od zveze Manila Innovation Development Society, inc. (MINDS) Philippines), mednarodno zlato priznanje KIWIE 2010 – korejskega združenja žensk – inovatork, mednarodno bronasto priznanje KIWIE (Korea International Women′s Invention Exposition 2010), mednarodno diplomo in bronasto medaljo EUREKA od  organizacije The Belgian and International Trade Fair for technological Innovation, mednarodno diplomo od International Trade Fair »IDEAS-INVENTIONS-NEW PRODUCTS« NUEREMBERG, državno priznanje Zdravilnega gaja Tunjice – Inovatorskega centra za alternativne dejavnosti, mednarodno diplomo Beograjskega združenja izumiteljev in avtorjev tehničnih izboljšav, srebrno medaljo Prvega mednarodnega inovacijskega sejma Slovenija Inovatorskega centra ASI itd.

Naprava bo na razpolago vsem obiskovalcem (otrokom, mladostnikom, odraslim, ostarelim, bolnim …), saj omogoča dvig kakovosti življenja vsakomur. Z umestitvijo v park bo Koper postal prvo mesto na svetu, ki ponuja uporabo tega izuma na javnem prostoru. Tako bo pozitivnih učinkov naprave lahko deležno neomejeno število ljudi ob vsakem času in priložnosti vse dni v letu, saj naprava deluje kot perpetuum mobile. Zavod po vnaprejšnjem dogovoru ponuja možnost podrobnejše predstavitve naprave v pisni obliki ali v obliki javne prestavitve.

Svet Zavoda se je soglasno odločil, da finosnovno napravo Vir za zagotavljanje in ohranjanje zanesljive kakovosti življenja Mestni občini Koper podari v znak zahvale za dolgoletni trud župana Borisa Popoviča in njegovih sodelavcev, katerih delo je obrodilo številne plemenite sadove in je našo Mestno občino Koper že sedaj spremenilo v mesto prihodnosti z jasno vizijo nenehnega napredka na vseh nivojih življenja.