DomovKulturaDelavnica za oživljanje mestnih središč tudi v Celju

Delavnica za oživljanje mestnih središč tudi v Celju

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V torek, 13. septembra 2016, je v Celju potekala delavnica z naslovom “Oživljanje podjetništva v mestnih jedrih“. Delavnico je v dvorani Celjanka organizirala javna agencija SPIRIT Slovenija v okviru Mednarodnega obrtnega sejma Celje. 

Management mestnih središč oz. TMC (Town Centre Management) se je razvil kot odgovor na trend izumiranja mestnih središč. V ta partnerski model sodelovanja so vključeni deležniki iz javnega in zasebnega sektorja – občine, podjetniki in drugi ponudniki iz mestnih jeder, lokalna skupnost in turistični sektor.

Organizatorji delavnice so poskusili odgovoriti na vsa odprta vprašanja, ki jih imajo občine in drugi akterji na področju oživljanja mestnih središč, obenem pa so bili veseli pobud in predlogov udeležencev, ki so spregovorili o tem, kaj bi bilo na tem področju še potrebno izvesti.

Na podlagi primerov dobrih praks, med katere spada tudi primer Mestne občine Koper, so na srečanju poudarili pomen uvajanja različnih modelov managementa mestnih središč in se posvetili iskanju novih podjetniških priložnosti za njihovo oživljanje.

Celoten sklop predstavitev dobrih praks si lahko ogledate tukaj. *