Dijaki Srednje tehniške šole Koper premierno predstavili projekt Pretorska palača

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj je Srednja tehniška šola Koper že deveto leto zapored odprla svoja vrata in ob predstavitvi šole ter številnih dejavnosti v njej obiskovalce navdušila s premierno predstavitvijo projekta Pretorska palača, ki so ga dijaki realizirali s finančno pomočjo Mestne občine Koper.

Dijaki in učitelji Srednje tehniške šole Koper so ob dnevu odprtih vrat obiskovalcem predstavili šolo in številne dejavnosti, ki bogatijo življenje v njej. Udeležencem so z inovativnimi akcijami predstavili in približali poklice ter projekte, s katerimi se ukvarjajo. Tokratni dan odprtih vrat Srednje tehniške šole Koper je bil v znamenju povezanosti, kjer so v sklopu dneva odprtih vrat premierno predstavili projekt Pretorska palača, ki so ga s pomočjo Mestne občine Koper realizirali dijaki in mentorji šole.

Projekt Pretorska palača

Dijaki so na željo koprskega župana Aleša Bržana pripravili kuliso Pretorske palače, izdelano iz nerjavečega jekla z osvetlitvijo. Ob pripravi projekta so se dijaki naučili projektiranja, konstruiranja in izdelave. Kuliso so izdelali v šolskih delavnicah, pri čemer so sodelovali tudi učitelji. Po včerajšnji premierni predstavitvi na dnevu odprtih vrat so kuliso predali Mestni občini Koper, ki jo bo danes  postavila na zelenico ob Pristaniški ulici. Kulisa Pretorske palače bo tako v naslednjih letih služila za praznično osvetlitev mesta. V prihodnosti se obeta nadgradnja projekta z kulisami drugih objektov.

Tradicionalne prireditve dneva odprtih vrat Srednje tehniške šole Koper se je udeležila podžupanja Mestne občine Koper Jasna Softić, ki je dijake pozdravila in si ob natančnem ogledu šole z zanimanjem ogledala njihove poklicne projekte.