DomovNaši krajiJutri se začenja Fantazima v Čudolandiji

Jutri se začenja Fantazima v Čudolandiji

Naši krajiNoviceObvestilaProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

V Kopru se jutri, v petek, 29. novembra, s tradicionalnim prižigom lučk začenja Fantazima v Čudolandiji. Premierno bodo predstavili tudi t.i. mapping – igro luči in drugih svetlobnih efektov na glasbeno podlago.

Prireditev ob prižigu prazničnih lučk, s katero se odpira Fantazima v Čudolandiji, bo jutri v petek, 29. novembra, ob 17. uri na Titovem trgu. V sodelovanju z Radiem Koper in Radiem Capris bodo program na trgu popestrila priznana primorska glasbena imena, in sicer Lea Sirk, Anika Horvat, Tulio Furlanič, Iztok Novak Easy, Slavko Ivančić, Žiga Rustja, Klapa Semikantá in skupina Gedore.

 

Občinstvo bo prvič v Kopru lahko spremljalo tudi mapping oziroma posebno video projekcijo ob glasbeni podlagi, s katero bo Pretorska palača zažarela na prav poseben način. Mapping bo sicer od jutri dalje na sporedu vsak dan med 17. in 22. uro, ko se bodo projekcije izvajale na vsakih 30 minut.

Jutri bodo začele obratovati tudi hiške v parku nasproti Uprave za pomorstvo, kjer se boste lahko pogreli s toplim čajem, kuhanim vinom, vročo čokolado in se razvajali ostalimi prazničnimi dobrotami.

Zaradi visokih temperatur in dežja v zadnjih dneh drsališče ob morju jutri ne bo še zaživelo, tako bo na drsanje v Kopru treba počakati še kakšen dan. Se bo pa od jutri dalje začel bogat kulturno-glasbeni program Fantazime. Tako bo že v soboto dopoldne v parku na Ukmarjevem trgu oziroma na območju med Kavarno Kapitanija in Upravo za pomorstvo otroška predstava, v soboto zvečer pa bo v Taverni nastopila legendarna skupina Karamela. Vsakodnevno dogajanje se bo nadaljevalo tudi v naslednjih dneh, podroben program je dostopen na: www.koper.si

Zaradi jutrišnje prireditve bodo v mestu zapore prometa. Tako bodo od 12. ure dalje za promet zaprte Pristaniška ulica (od krožišča s Piransko vse do potniškega terminala), Cankarjeva ulica in Severna obvoznica (od parkirišča pri sv. Ani do potniškega terminala). Dostop bodo imeli samo stanovalci, imetniki dovolilnic za parkiranje v mestnem jedru Kopra in javni potniški avtobusni promet. Od 18. do 23. ure pa dostop po Pristaniški ulici (od krožišča s Piransko do potniškega terminala) ne bo več mogoč.

Stanovalci mestnega jedra, ki v tem času ne bodo mogli dostopati do svojih domov, bodo lahko vozila parkirali na parkiriščih Trg Brolo 1 in 2, Severna obvoznica 1, 2, 3 in 4, Ukmarjev trg in na potniškem terminalu, kjer bo urejeno začasno parkirišče. Parkiranje bo omogočeno zgolj stanovalcem, imetnikom dovolilnice za parkiranje v starem mestnem jedru.

Tiste, ki se boste v mesto pripeljali z avtomobilom, prosimo, da svoja vozila parkirate na obrobju mesta, in sicer na parkiriščih: P + R Kolodvorska 1 in 2, Pošta 1 in 2, P + R Ob Semedeli (pasarela), Ob mandraču, Ob Stadionu 1 in 2, Ob atletskemu stadionu 1 in 2 ter Žusterna makadam.

Sicer pa obiskovalcem predlagamo, da se v mesto odpravijo pravočasno oziroma da uporabijo eno od alternativnih oblik prevoza.