Odpirajo se prijave na Luka Koper 7. Istrski maraton

Naši krajiNoviceObvestilaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Organizacijski odbor Luke Koper 7. Istrskega maratona sporoča, da bodo v nedeljo, 1. decembra, začeli z zbiranjem prijav na tri teke Istrskega maratona.

Osrednje dogajanje bo 4. in 5. aprila 2020, tokrat bo gostiteljica Občina Ankaran. Kot vsa leta si tudi letos prizadevajo s potekom vseh treh tras prikazati lepote in zanimivosti naše Istre, teka tik ob morju, skozi oljčnike, vinograde, po Porečanki, čez naše trge in skozi naše ulice.

Z novo občino gostiteljico bodo tekačem in obiskovalcem ponovno zagotovo ponudili nove in privlačne trase ter z organizacijo spremljevalnega programa, ki bo potekal v Adrii Ankaran, poskrbeli za turistično privlačno prireditev.

Tekači se lahko od 1. decembra letos prijavijo na tri teke, ki se bodo izvedli v nedeljo, 5. aprila 2020, in sicer Luka Koper maraton (Ankaran–Koper–Izola–Strunjan in nazaj), OMV polmaraton (Koper–Izola–Koper–Ankaran) in rekreativni tek (Ankaran–Lazaret–Debeli rtič–Ankaran). Za rekreativni tek v dolžini devet kilometrov je na voljo 2.250 prijavnih mest, za 21-kilometrsko progo 2.250 in za maraton 500 prijavnih mest. Skupaj bo torej teklo 5.000 tekačev.

Kapkovi otroški teki bodo potekali v soboto, 4. aprila 2020, prijave bodo sprejemali od februarja 2020 dalje.

Prav tako organizatorji že sedaj vabijo vse, ki bi se želeli pridružiti kot prostovoljci, da se prijavijo prek spletne prijavnice, ki bo na voljo od 5. decembra 2019 dalje.

Vse prijave sprejemajo na spletni strani www.istrski-maraton.si, kjer najdete tudi najpomembnejše informacije glede tras, tekaških srečanj in sodelovanja prostovoljcev.

Organizatorji tekačem priporočajo čim prejšnjo prijavo, saj je število mest omejeno.