DomovNaši krajiDijaki uspešno zaključili projekt “Mladim se dogaja”

Dijaki uspešno zaključili projekt “Mladim se dogaja”

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Srednja ekonomsko-poslovna šola in Srednja tehniška šola Koper sta se povezali v izvedbi projekta “Mladim se dogaja”. Za dijake so v izvedbi Univerzitetnega inkubatorja Primorske pripravili dva podjetniška vikenda.

Že v septembru so dijaki drugih letnikov izvajali delavnice “Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti”, kjer so spoznavali osnovne veščine in pristope razvoja, opisa in evalvacije lastnih inovativnih podjetniških idej.

Foto: SEPŠ Koper

V začetku novembra pa je potekal Start up vikend za dijake 3. letnikov, kjer so na treh podjetniških delavnicah spoznali osnove start-up podjetništva in vitkega inoviranja.

“V današnjem času je potrebno že zgodaj pridobivati znanja, ki bodo pripomogla dijakom ob vstopu na trg dela v prihodnosti. Dijaki si z udeležbo na zanje brezplačnih delavnicah pridobijo kvalitetne izkušnje, znanja in veščine na področju dela in sodelovanja v skupini, karierne usmeritve in odkrivanja lastnih kompetenc ter nastopanja v javnosti,” nam je zaupala profesorica Srednje ekonomske poslovne šole Tanja Skok.