DomovNaši krajiDnevi kmetijstva slovenske Istre privabili mnoge

Dnevi kmetijstva slovenske Istre privabili mnoge

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V Areni Bonifika so se včeraj zaključili že dvanajsti Dnevi kmetijstva slovenske Istre. Glavna tema letošnjega sejma je bilo sadje in izdelki iz sadja.

20161009_164502
Foto: ekoper.si

Na Dnevih kmetijstva slovenske Istre se je letos predstavil 101 razstavljavec. Obiskovalci so lahko uživali v domačih dobrotah različnih ponudnikov. Kmetijstvo je namreč ena od najpomembnejših panog v naši občini, Dnevi kmetijstva slovenske Istre pa so odlična priložnost za predstavitev dejavnosti naših domačih, istrskih pridelovalcev, ki ohranjajo in razvijajo kmetijsko panogo v koprski občini in tudi na celotnem območju slovenske Istre.

20161009_163347
Stojnice so se šibile pod težo dobrot. Foto: ekoper.si

Stojnice so se šibile pod težo dobrot, ki so jih obiskovalci lahko poskusili in kupili. Poskrbljeno je bilo tudi za zabavni program. Tako so se včeraj najbolj pogumni preizkusili tudi v najbolj pekočem boju ta vikend. Poskušali so namreč vražji sadež, čili.

20161009_170138
Otroci so lahko živali tudi pobožali. Foto: ekoper.si

Poskrbljeno je bilo tudi za otroke, ki so lahko uživali v družbi živali in jih tudi božali. V mini živalskem vrtu so spoznali nekatere avtohtone istrske živalske vrste. Na Dnevih kmetijstva slovenske Istre se je zaključil tudi Teden otroka. *

Teden otroka se bo v Kopru sklenil na Dnevih kmetijstva slovenske Istre