DomovNaši krajiNova javna dražba nepremičnin koprske občine

Nova javna dražba nepremičnin koprske občine

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper bo na naslednjo javno dražbo nepremičnin uvrstila kar 59 nepremičnin oziroma nepremičninskih sklopov v skupni vrednosti dobrih 7,7 milijona evrov brez davka. Med nepremičninami, ki bi utegnile pritegniti več pozornosti, je nedvomno nekdanji objekt Policijske uprave Koper s pripadajočim zemljiščem na Ulici 15. maja. Izklicna cena dobrih 4 tisoč kvadratnih metrov velikega zemljišča z objektom, katerega notranjost je v celoti urejena in primerna za upravno stavbo, znaša dober milijon evrov brez davka. Nepremičnina se nahaja na odlični lokaciji, le streljaj od mestnega jedra, v razvijajoči se obrtno-poslovni coni.

60625912

Na tokratno dražbo je ponovno uvrščenih 10 hektarjev zemljišč na območju Sermina, namenjenih proizvodni dejavnosti, katerih vrednost znaša 1,66 milijona evrov, v naboru nepremičnin pa je tudi večja gradbena parcela na območju GORC Sermin, velikosti nekaj manj kot 4500 kvadratnih metrov, ki se bo prodajala za izklicno ceno 318 tisoč evrov.

MOK bo poleg tega iskala kupca za več gradbenih parcel na izvrstnih legah na območju Kolombana (od zaporedne številke 23 do 30) različnih velikosti – izklicna cena najdražje parcele na tem območju, ki meri dobrih 1350 kvadratnih metrov je nekaj več kot 135 tisoč evrov. V naboru prodaje je tudi več gradbenih parcel na območju Nad Dolinsko (od zaporedne številke 39 do 50), v neposredni bližini hipermarketa v Šalari, ki so v povprečju velike od 830 do 920 kvadratnih metrov, njihove cene pa se gibljejo okrog 100 tisoč evrov.

Mestna občina Koper si na tokratni dražbi obeta najti tudi kupca za tri parcele v skupni izmeri slabih tri tisoč kvadratnih metrov na območju Markovca oziroma Žusterne, tik ob stanovanjski soseski Nokturno, za katere je potrebno odšteti 360 tisoč evrov.File name :DSC_0194.JPG File size :2.5MB(2581508Bytes) Date taken :2002/05/06 10:57:10 Image size :3008 x 1960 Resolution :300 x 300 dpi Number of bits :8bit/channel Protection attribute :Off Hide Attribute :Off Camera ID :N/A Camera :NIKON D1X Quality mode :FINE Metering mode :Matrix Exposure mode :Programmed auto Speed light :No Focal length :58 mm Shutter speed :1/350second Aperture :F4.8 Exposure compensation :0 EV White Balance :Auto Lens :35 - 70 mm F 2.8 Flash sync mode :N/A Exposure difference :0.0 EV Flexible program :Yes Sensitivity :ISO125 Sharpening :Normal Image Type :Color Color Mode :Mode II(Adobe RGB) Hue adjustment :3 Saturation Control :N/A Tone compensation :Normal Latitude(GPS) :N/A Longitude(GPS) :N/A Altitude(GPS) :N/A

V prodajo je uvrščenih tudi več nezazidanih stavbnih zemljišč v Dekanih in Hrvatinih ter gradbeni parceli v Šmarjah in Vanganelu, za kupce pa bi lahko bil zanimiv tudi poslovni prostor v Volaričevi ulici v Kopru, nekdanji Press Klub velikosti 54 kvadratnih metrov, za katerega občina želi iztržiti vsaj 67 tisoč evrov, kot tudi stanovanjski in nestanovanjski objekt ter poslovni prostor na naslovu Kačja ulica 1 v mestnem središču, katerih skupna vrednost znaša nekaj manj kot 220 tisoč evrov.

Seznam nepremičnin, ki jih bo Mestna občina Koper prodajala na javni dražbi, skupaj s podatki o velikosti, ceni in značilnosti, si lahko pogledate tukaj.