DomovNaši krajiDo 11. marca čas za prijavo na več občinskih razpisov

Do 11. marca čas za prijavo na več občinskih razpisov

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je objavila več javnih razpisov, namenjenih sofinanciranju dejavnosti društev in organizacij na različnih področjih, poleg tega je objavila javni razpis za sofinanciranje prireditev in promocijskih dejavnosti. Rok za prijavo se izteče v ponedeljek, 11. marca.

Koprska občina je objavila več razpisov, spremembe pa so pri razpisih za sofinanciranje delovanja turističnih društev, za sofinanciranje kulturnih programov in prireditev, za sofinanciranje programov in projektov ter prireditev za otroke in mladino, pri razpisu za sofinanciranje športnih programov ter pri razpisu za sofinanciranje programov in prireditev veteranskih organizacij in drugih društev in združenj, ki niso predmet drugih razpisov. Občina je namreč letos pri omenjenih petih razpisih predvidela več sklopov, in sicer za delovanje ter organizacijo prireditev, s čimer poskuša društvom olajšati pripravo prijav.

Občina posebej poziva društva, ki v letu 2024 poleg rednega delovanja načrtujejo tudi izvedbo prireditev, da na matični razpis prijavijo tudi te. V prijavi, s katero se prijavljajo na matični razpis, društva torej navedejo tudi prireditve, ki jih načrtujejo letos, posledično pa se jim ni treba prijaviti na razpis za sofinanciranje prireditev in promocijskih dejavnosti.

Za vse ostale organizatorje prireditev, ki se ne prijavljajo na razpise za delovanje društev, je objavljen razpis za sofinanciranje prireditev in promocijskih aktivnosti, ki je tokrat razdeljen na štiri sklope, in sicer na velike prireditve, velike športne prireditve, promocijske aktivnosti in prireditve. Rok za prijavo za prve tri sklope za prireditve oziroma aktivnosti, ki so se oziroma se bodo izvedle od 1. januarja do vključno 31. decembra 2024, je 11. marec. Za prireditve iz prvih treh sklopov in za prireditve iz četrtega sklopa, ki se bodo izvajale od 1. julija dalje, pa je rok za prijave do vključno 14. junija.

Prijavitelji, ki v preteklem letu niso izvedli prijavljenega programa in prijavljene prireditve, za katero so bila dodeljena sredstva iz Javnega razpisa za sofinanciranje prireditev in promocijskih dejavnosti v Mestni občini Koper za leto 2023, niso upravičeni do sofinanciranja v letu 2024.

Občina je objavila še štiri javne razpise na področju socialnega varstva, in sicer na področju brezplačnega svetovanja za socialno šibkejše občane, na področju socialnega varstva, za sofinanciranje programov in projektov medgeneracijskega povezovanja in spodbujanja prostovoljstva ter za sofinanciranje preventivnih programov. Poleg tega so objavljeni razpisi za sofinanciranje programov in projektov društev in drugih ustanov, katerih delovanje spodbuja promocijo varstva okolja, ter za sofinanciranje programov in projektov za promocijo zdravja. Zainteresirani se lahko na razpise prijavijo do vključno 11. marca.

Dodatne informacije o razpisih s področja športa, kulture in socialnega varstva zainteresirani dobijo na Uradu za družbene dejavnosti Mestne občine Koper (tel.: 05 6646 239), za področje turizma in prireditev pa na Uradu za gospodarstvo, kmetijstvo in razvoj Mestne občine Koper (tel.: 05 6646 216).

Foto: MOK