DomovNaši krajiDobrodošli  v mesto, kjer sanje zaživijo

Dobrodošli  v mesto, kjer sanje zaživijo

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Težko smo čakali na današnji dan. In vendar je prišel. Danes bodo v Kopru zaživele sanje in skupaj z njimi tudi mi. V svet sanj vstopamo danes na Ukmarjevem trgu ob 17. uri.

Ideja je bila, da napredna občina Koper in njen vizionarski župan naredita koncept, kot ga v Sloveniji in bližnji okolici še ni bilo. Čudolandija, kot že samo ime projekta pove, je zasnovan na dekoracijah, ki bodo v MO Koper obiskovalce začudile v pozitivnem smislu.

Že sam prihod v center dogajanja vas bo spojil z motivi, ki predstavljajo Koper. Svetilnik, Sidro, Jadrnica so stalnice, ki jih povezujemo s koprsko luko, ogromna 3D žoga z napisom FC Koper, pa je pozdrav koprskemu nogometnemu klubu. Velika pentlja v luki pozdravlja turiste, ki pridejo na obisk v Koper. Dobrodošli v najlepšem darilu na vašem potovanju – dobrodošli v Koper!

Ogromni 3D motivi predstavljajo dobro opcijo za odlične fotografije, ki bodo pustile trajen spomin. Otroci, kakor tudi odrasli, bodo lahko občudovali v živalskem vrtu elegantnega laboda, igrivega konja, plaho veverico in zvito lisičko. Skupaj z njimi boste doživeli pravljico. Ostala dekoracija, kot je npr. zvezdnato nebo, okrašene palme in ulična razsvetljava, predstavljajo  rdečo nit med posameznimi dekorativnimi lokacijami.

Drugi del koncepta pa je umetniško delo ki prikazuje, da odpadna embalaža še ne pomeni, da so to smeti. Z malo domišljije in veliko truda lahko iz plastenk nastane cvetje, rože in razne dekoracije. Zakaj bi morali govoriti o plastenkah, kot okoljskem problemu, če pa lahko iz njih naredimo nekaj lepega.

Lepota je v očeh opazovalca in kakor vsaka umetnost, je tudi ta dekoracija drzen korak vizionarskega župana. Zakaj ne bi s pomočjo dekoracije, narejene iz plastenk, pokazali otrokom kako učinkovito in še posebej okolju prijazno naredimo nekaj posebnega. Verjamemo, da bodo v vrtcih in šolah sledili tej ideji in obstoječo dekoracijo dopolnili s svojimi unikatnimi izdelki.

Verjamemo, da bo dekoracija, ki bo letos krasila MO Koper, nekaj edinstvenega, nekaj še ne videnega in da bomo s tem konceptom postavili MO Koper na točko, da bo v prazničnem času velika konkurenca velikim evropskim mestom, ki že mnogo let slavijo kot najlepše okrašena mesta.

Dobrodošli v Čudolandijo, dobrodošli v Koper, dobrodošli v mesto, kjer sanje zaživijo.