DomovNaši krajiDodatna podpora občine prireditvam z dodano vrednostjo

Dodatna podpora občine prireditvam z dodano vrednostjo

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper bo prireditvam, ki so jih na javnem razpisu prepoznali kot »prireditve z dodano vrednostjo«, poleg sofinanciranja nudila še dodatno podporo pri oglaševanju in logistiki.

Mestna občina Koper si prizadeva, da bi tradicionalne prireditve, ki odsevajo tradicijo Istre in avtentičnost ter kulturo naših krajev, tudi v prihodnje ohranile svojo pristnost in ne bi podlegle sodobnim trendom, ki bi lahko zabrisali njihovo avtentičnost. S tem namenom je Turistična organizacija Mestne občine Koper že v lanskem letu izpeljala cikel izobraževanj za organizatorje šager in drugih prireditev, letos pa je v sklopu javnega razpisa za sofinanciranje prireditev storila še korak dlje. Organizatorjem prireditev na podeželju z avtentičnim programom, tradicionalnim značajem in istrsko gastronomijo ter ostalimi pogoji, ki odražajo pristnost prireditve, je dala možnost, da se na razpis prijavijo kot »prireditve z dodano vrednostjo«. Tistim prireditvam, ki jih je posebna komisija v skladu z merili prepoznala kot »prireditev z dodano vrednostjo«, pa bo občina poleg sofinanciranja nudila še dodatno podporo, kot je denimo digitalna promocija, uporaba občinskih veleplakatnih mest za promocijo prireditve, pomoč pri oblikovanju promocijskih materialov, dodatno oglaševanje ter dodatno pomoč pri logistiki.

Letos so si naziv »prireditve z dodano vrednostjo« prislužili Pokušina vin in oljčnih olj ter istrskih dobrot v organizaciji društva Vinol, Praznik refoška in slovenske Istre v organizaciji Turističnega društva Marezige, dekanska Tradicionalna šagra Guoštovca s “Šagro v maškarah” pod taktirko Turističnega društva Dekani, praznik tradicije, kulinarike in ekologije Oživel Pomjan, ki ga organizira Turistično kulturno društvo Pomjan, Vonj po Istri v Krkavčah v organizaciji Prostovoljnega gasilskega društva Krkavče in prireditev Čarobnost božiča na trgu v Šmarjah v organizaciji Turističnega društva Šmarje.

Predsednik organizacijskega odbora 46. Praznika refoška in slovenske Istre Vili Plahuta je novost pozdravil. »Dodatno oglaševanje, ki ga je izvedla Mestna občina Koper, je v Marezige letos privabilo dodatne obiskovalce. Organizatorji smo zabeležili nadpovprečen obisk, ki ni bil skoncentriran le na ključne dogodke, ampak je bil skoraj enakomeren skozi ves čaš trajanja prireditve«, pojasnjuje in dodaja, da je bila zanje neprecenljiva tudi dodatna pomoč pri logistiki. »Podpora s strani Mestne občine Koper je za amaterski organizacijski odbor neprecenljive vrednosti. Lahko rečem samo, da nimam besed za pohvale«, navdušeno še dodaja Plahuta.

Sicer pa so posebno komisijo, ki je odločila, katerim prireditvam gre naziv »prireditev z dodano vrednostjo«, sestavljali predstavniki turističnih društev Mestne občine Koper, sicer tudi soorganizatorji različnih prireditev.