DomovNaši krajiDr. Milan Ignjatović, odličen kardiolog in pevec

Dr. Milan Ignjatović, odličen kardiolog in pevec

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Kardiolog, glasbenik in poet, vse to je dr. Milan Ignjatović, ki prihaja iz Novega Sada in že 12 let živi v Kopru.

mikandus 1

Ko stopiš skozi vrata njegove ordinacije, takoj ugotoviš, da ne gre za navadnega zdravnika, ampak za posebnega človeka, polnega topline in navihanosti. Dr. Milan Ignjatović nam je zaupal, da uživa v svojem delu. Rad pomaga ljudem. Poleg tega, da je uspešen kardiolog, je tudi uspešen glasbenik, pisec tekstov in poezije.

Kar nekaj let svojega življenja je namenil izključno delu kardiologa, vendar je bila ljubezen do glasbe tako zelo močna, da je skupino Neron Mikandus iz svojih najstniških let znova postavil pod odrske reflektorje. Tako se bo 7. oktobra v Snack baru v Žusterni odvil pravi kabaret spektakel, ki ga bo pripravil s svojo skupino.

mikandus neron

“Rad imam koncerte, kjer je manjša množica ljudi. Tako me objame njihova energija, jaz pa lahko prevzamem ljudi s svojo glasbo. Tokratni koncert v Snack baru bo malce drugačen, saj bom recitiral tudi svojo poezijo,” je povedal dr. Milan Ignjatović.

Material za pesmi, ki so posvečene predvsem ljubezni, črpa iz svojega življenja. Poleg tega v njih govori tudi o vsej grenkobi in lepoti, ki ju ljudje nosimo s sabo.

Večino pesmi, ki jih poje, je napisal sam. Ritmi starega rock ‘n‘ rolla se v njegovih pesmih prepletajo s čudovitimi rimami poezije. Pesmi so polne čustvenega naboja in navihanosti, takšne, kot je tudi dr. Ignjatović. Njegova največja idola, po katerih se zgleduje pri pisanju pesmi, sta Charles Baudelaire in srbski pesnik Miroslav Mika Antić.

neron1

Poleg tega, da piše svoje pesmi, sodeluje tudi z nekaterimi slovenskimi glasbeniki. Tako ga je navdušil Zoran Predin s pesmijo Praslovan, ki jo je Ignjatović v novi preobleki umestil tudi na svojo ploščo z naslovom Zlobni starci. Pesem Zlobni starci je zanj napisala še ena legenda yugo rock n rolla, Boris Bele, ki je igral z nekoč popularno skupino Buldožer.

Že 12 let je Koprčan, ki med drugim spremlja tudi razvoj našega mesta. Za portal ekoper.si je povedal, da se je v času, odkar je prišel živet v Koper, ogromno stvari spremenilo in to na bolje. Pohvalil je predvsem prometne povezave, ki so se z nastankom krožišč po njegovem mnenju precej izboljšale. *