DomovNaši krajiDruštvo Pristan obležilo 20. obletnico delovanja

Društvo Pristan obležilo 20. obletnico delovanja

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Obalna univerza za tretje življenjsko obdobje, ki deluje v okviru Društva Pristan je z včerajšnjim dnem z razstavo v razstavnem prostoru Lepa Vida in bogatim programom, ki so ga pripravili člani univerze, v Pokrajinskem Muzeju obeležila 20 let delovanja. Praznovanja se je udeležil tudi vodja urada za družbene dejavnosti in razvoj na Mestni občini Koper Timotej Pirjevec.

“Društvo Pristan že dvajset let nudi vsem upokojencem odlično priložnost za nadaljnje ustvarjanje in izobraževanje na zelo različnih področjih. Vesel sem, da sem danes lahko tukaj z vami, saj tudi vaše društvo predstavlja zelo pomemben del Mestne občine Koper. Naj izpostavim, da na koprski občini skozi vsa leta podpiramo različna društva, tako športna, kot tudi kulturna in izobraževalna, prav taki dogodki dokazujejo, da smo pri tem uspešni in da skupaj lahko dosežemo ogromno,” so bile besede Timoteja Pirjevca, ki je društvu zaželel še mnogo ustvarjalnih let in predsednici društva Mojci Brank predal priznanje za uspešno dolgoletno delovanje.

Zahvalo v roke tudi Mestni občini Koper

Navzoče je tako pozdravila tudi predsednica Društva Pristan Mojca Brank, ki je izpostavila: “Naši uspehi so stkani iz mnogih ur prostovoljnega dela in srčne naklonjenosti tudi tistih posameznikov, ki se še posebej odlikujejo. Zato se zahvaljujem vsem našim mentorjem, animatorjem, prostovoljcem, članom upravnega odbora, drugim organom, članom društva ter vsem našim podpornikom, za uspešno sodelovanje in pomoč, ki jo izkazujete našemu društvu.” Ob tej priložnosti je predsednica društva podelila tudi naziva častnih članic društva. Častni članici sta tako postali Darinka Koce, ki je naziv prejela za dolgoletno oblikovanje časopisa in zbornika Pristan, pod njenim vodstvom pa je zaživel tudi bralni krožek in Albina Ostrouška, soustanoviteljica društva, njegova motivatorka in promotorka, hkrati pa tudi mentorica debatnega krožka.

Poleg naziva častnih članic pa so včeraj plakete za pomoč in sodelovanje pri uresničevanju dejavnosti društva prejele Nadja Miklavčič, Marica Mrhar in Dragica Petrinja, ki v društvu delujejo in opravljajo različne funkcije že več let. Med prejemniki posebnih zahval pa se je znašla tudi Mestna občina Koper, ki je prejela zahvalo za dolgoletno sodelovanje in podporo pri razvoju Društva Pristan.

Celotnemu praznovanju pa so svoj pečat dodali tudi pevke pevskega zbora Pristan pod vodstvom Eliane Humar, gledališka skupina Pristan, Otroški pevski zbor osnovne šole Anton Ukmar pod vodstvom Ive Dobovičnik, moški pevski zbor Srečka Kosovela iz Ajdovščine pod vodstvom uspešnega skladatelja Andreja Makorja, duet OŠ I.B. pa je z izvajanjem glasbe na starinske inštrumente poskrbel za uživanje ob ljudskih pesmih.