DomovNaši krajiFebruarja Koper bogatejši za nove zelene rekreacijske površine ob Semedelski promenadi

Februarja Koper bogatejši za nove zelene rekreacijske površine ob Semedelski promenadi

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V kratkem bo Koper bogatejši za nove zelene rekreacijske površine, ki bodo svoj prostor zasedle ob Semedelski promenadi. Dela, ki jih bo izvedlo podjetje Grafist, d.o.o, skupaj z Adriaing, d.o.o, se bodo začela v prihodnjem tednu in okvirno zaključila februarja naslednjega leta. Investicija bo Mestno občino Koper stala slabih 1,3 milijona evrov.

Občina je ureditev trenutno degradiranega območja ob Semedelski promenadi, ujetega med tamkajšnji mandrač in izliv Badaševice, kolesarsko stezo na Piranski cesti in kanal Grande, načrtovala že dlje. V ta prostor bodo umeščene zelene rekreacijske površine, del katerih bodo tudi igrišča za odbojko na mivki. Na razpisu, ki se je končal v mesecu maju, je bilo za izvajalca del izbrano podjetje Grafist, d.o.o., v sodelovanju s podjetjem Adriaing, d.o.o.

Dva igrišča bodo ustrezala tudi mednarodnim standardom. Foto: MOK

Kar šest novih igrišč za odbojko na mivki

Občina bo na tem območju uredila dve modularni površini za odbojko na mivki, vsako s tremi igralnimi polji, od katerih je eno večje (22 x 28) ter dve manjši (22 x 14). Večji igrišči bosta urejeni v skladu z zahtevami in standardi, ki jih predvidevajo organizatorji večjih mednarodnih odbojkarskih tekmovanj, manjša štiri pa bodo pomožna in od večjih ločena z mrežo. Igralne površine bodo razsvetljene, v neposredni bližini pa bodo na voljo tudi pitniki.

Trim steza bo dolga dobrih 500 metrov. Foto: MOK

Veseli bodo tudi tekači in najmlajši

Nove rekreacijske površine bodo namenjene tudi najmlajšim. V neposredni bližini bodo namreč igrišča za otroke, opremljena z modernimi igrali, novo, dobrih 500 metrov dolgo krožno trim stezo iz tartana pa bodo z veseljem uporabljali številni rekreativni tekači in sprehajalci.

V neposredni bližini igrišč bodo postavljeni pitniki. Foto: MOK

Občina bo uredila tudi dvoetažni servisni objekt v velikosti cca 222 kvadratnih metrov.

Naložba vključuje tudi komunalno opremo celotnega območja, urejeni bodo dostopi, povezovalne poti, urbana oprema in javna razsvetljava, površine bodo ozelenjene, zasajena bodo drevesa. Občina bo uredila tudi ličen dvoetažni servisni objekt v velikosti cca 222 kvadratnih metrov. Pritlični prostori bodo namenjeni moškim in ženskim sanitarijam z garderobami, sanitarijam za invalide ter tudi ženskim in moškim javnim sanitarijam ter prostoru za hrambo športne opreme in pripomočkov, v nadstropju pa bo na voljo še dodaten prostor za športne rekvizite in razgledna terasa.