DomovNaši krajiFOTO: Za nami že tretji uspešen turnir “Pazi Kita”

FOTO: Za nami že tretji uspešen turnir “Pazi Kita”

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto, 19. avgusta, je Žusterna gostila tretji celodnevni mednarodni turnir v vaterpolu na morju z imenom “Pazi Kita”. Tekmovanja se je udeležilo šest ekip, med katerimi je prvo mesto zasedla ekipa “Mlade nade”. Prijetno druženje se je nadaljevalo tudi po koncu uradnega dela turnirja.

Na tretji ediciji tekmovanja, ki je potekalo pod organizacijsko taktirko koprskih vaterpolistov na čelu z idejnim vodjo Luko Gržentićem, so se med seboj pomerile ekipe iz Ljubljane, Nove Gorice, Trsta, Žusterne (“junior” in veteranska ekipa) in ekipa tujcev – gre za skupino slovenskih vaterpolistov, ki igrajo v tujini.

Na najvišjo stopničko so stopili “Mlade nade”, mešana ekipa, za katero so nastopili tudi bivši reprezentanti in vaterpolisti koprskega kluba, drugo mesto je pripadlo VK Ljubljana, ki so v obeh dozdajšnjih izvedbah slavili, na tretje mesto pa se je zavihtela tržaška ekipa Tergeste. Ostala tri mesta so zasedli VK Gorica, VD Koper in ekipa veteranov iz Žusterne.

Na turnirju je sodelovala tudi ekipa iz Trsta. Foto: Matija Ščukovt

Za najboljšega igralca je bil proglašen Giulio Verh iz ekipe Tergeste, naziv najboljši strelec pa si je prilastil Miloš Vukičevič iz zmagovalne ekipe. Prav tako pa iz vrst “Mladih nad” prihaja najboljši vratar turnirja Marko Prcač, ki se je odlično izkazal med vratnicama.

Za naslednje leto je cilj širitev turnirja, želimo si še več ekip, ki bi prihajale iz še več različnih držav. (Luka Gržentić)

“Z dogodkom smo zelo zadovoljni, znova smo z organizacijsko ekipo, ki bi se ji rad zahvalil, pripravili lep športni in družabni dogodek. Čeprav nam jo je zagodlo vreme, se je na koncu na srečo prisotnih vse lepo izteklo,” je “Pazi Kito” za eKoper na hitro ocenil Luka Gržentić, prvo ime organizacijske ekipe, in obenem že gledal v prihodnost: “Za naslednje leto je cilj širitev turnirja, želimo si večjega števila ekip, ki bi prihajale iz še več različnih držav. Verjamemo, da nam bo to ob pomoči Mestne občine Koper, ki nam je letos znova izrazila podporo in smo ji hvaležni, uspelo.”