DomovNaši krajiV Dekanih nov vrtec že v naslednjem letu

V Dekanih nov vrtec že v naslednjem letu

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V Dekanih bodo že v naslednjem letu bogatejši za nov vrtec. Občina izvajalca del išče prek javnega razpisa, rok za prijavo pa je 5. september. Nov vrtec bo svoj prostor dobil ob objektu tamkajšnje osnovne sole.

Kot je razvidno iz razpisne dokumentacije so v pritličju predvideni prostori vrtca, večnamenska dvorana in pisarne, medtem ko sta v nadstropju predvideni še dve učilnici namenjeni šolskim otrokom. Poleg tega bodo v okviru naložbe urejene tudi igralne površine namenjene vrtčevskim otrokom, ki si bodo športne in rekreacijske površine delili z otroki Osnovne šole Dekani.

Foto: MOK

V planu je med drugim tudi sprememba prometnega režima, kjer je predvidena širitev cestnega priključka s prilagoditvijo na dvosmerni promet in prometna zanka, ki bi jo uredili tik pred vrtcem in šolo. Ob prometni zanki pa naj bi se nahajala parkirišča za bočno parkiranje.

Objekt, za katerega bo Mestna občina Koper namenila 1,8 milijona evrov, bo zasnovan tako, da bo v primeru potrebe po dodatnih zmogljivostih omogočal širitev. Izbrani izvajalec bo moral gradnjo zaključiti, maja prihodnje leto.

Več o razpisu pa najdete TUKAJ!