Festival uličnih umetnikov Frivolus letos v Taverni

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) bo v sodelovanju s Primorskim poletnim festivalom od 7. do 9. avgusta v Kopru organizirala že peti festival ulične umetnosti Frivolus.

Gre za festival uličnih umetnikov, ki bodo v treh dneh v koprski Taverni na svojstven način oživili naše mesto. Brezplačne predstave, ki so v minulih letih popestrile koprske trge, ulice in sprehajališča, bodo letos zaradi upoštevanja ukrepov proti širjenju novega koronavirusa potekale izključno na eni lokaciji. Priljubljen obalni festival že od samega začetka sofinancira tudi Mestna občina Koper.

Tridnevni kulturno-umetniški dogodek, ki bo letos potekal le korak od morja in s pogledom na Koprski zaliv, bo nedvomno ponudil pester program.

V petek, 7. avgusta, bo v Taverni ob 20. uri nastopilo Kulturno-umetniško društvo Ljud.MG+MSUM s predstavo Kako je nastal svet? Dan zatem, 8.avgusta, bo ob 21. uri predstava Hoops s hula hoop obroči v izvedbi Hoops dance iz Kopra. Ob 22. uri bo Gledališče DELA, Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti iz Občine Ravne, uprizorilo performativno predstavo z imenom Ime mi je Vida. Zadnji dan festivala uličnih umetnikov Frivolus, in sicer v nedeljo, 9. avgusta, prinaša kar dve predstavi skupine Čupakabra. Gre za žonglersko, ognjeno skupino, ki ustvarja na področju cirkusa. Prva predstava z imenom Kufraband bo potekala ob 19. uri, druga z imenom Lučka v temni deželi pa ob 22. uri. Ob 21. uri pa bo v koprski Taverni predstava LED show, ki jo izvaja Ka Whoops iz Nemčije.