DomovNaši krajiFOTO: Koprski policisti Dan policije praznovali na Moretinih

FOTO: Koprski policisti Dan policije praznovali na Moretinih

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Policijska uprava Koper je danes na Moretinih pri Škofijah obeležila Dan policije. Vsem aktivnim in upokojenim policistkam in policistom je ob svojem dnevu čestital tudi prvi mož koprske občine Boris Popovič.

Slavnostni govornik letošnje osrednje proslave je bil direktor koprske policijske uprava Danimir Rebec, ki se je med drugim vsem sodelavkam in sodelavcem zahvalil za uspešno delo, prav tako pa je vsem prejemnikom letošnjih priznanj čestital v zahvalo za njihov trud in prispevek h krepitvi in razvijanju varnosti.

 

Zlati ščit policije je letos šel v roke Mitje Palčiču, komandirju PPP Koper, srebrni ščit policije so prejeli Zlatko Svenšek, Zoran Vižintin, Boštjan Križ, Dušan Orel, Igor Rebernik, Dražen Stjepanović, Matjaž Hrovatin, Franc Bavec, Simon Česnik, Viljem Toškan, Ivan Šabec, Veljko Palija, Aleš Stupar, Matej Deželak, Borut Drevenšek, Tomaž Mrak in Anita Leskovec. Bronasti ščit pa je prejelo kar 58 policistk in policistov.

Na današnji slovesnosti so podelili tudi priznanja za sodelovanje. Zlati znak policije za sodelovanje je prejela Nujna medicinska pomoč Postojna. Srebrni znak za sodelovanje je prejel Antonio Grande, medtem pa so bronasti znak prejeli Goran Simić, Sead  Nuhić, Robert Živec ter Graziano  Iacovich.

Čestitke vsem je izrekla tudi namestnica generalnega direktorja Policije Tatjana Bobnar in predsednik veteranskega policijskega združenja Sever za Primorsko in Notranjsko Fabio Steffe. Slednji je podelil najvišje društveno priznanje – spominski kipec »Dan prej«, ki sta ga prejela Sektor kriminalistične policije PU Koper in Danilo Jamer, sedanji Vodja sektorja za razvoj in sistemske naloge Službe generalnega direktorja policije, v času osamosvojitvene vojne pa miličnik Oddelka milice Komen.

Kulturni program so glasbeno obogatili člani Policijskega orkestra, s svojim petjem pa je dogodek zaokrožila  Marina Martensson.