DomovNaši krajiFOTO: Miklavž razveselil koprske otroke

FOTO: Miklavž razveselil koprske otroke

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj je v Koper prispel Miklavž, ki se bo v našem mestu zadržal vse do nedelje. 

Nepopisno je bilo včeraj pozno popoldne vzdušje v koprski Taverni, ko je množico otrok razveselil obisk Miklavža, prvega od treh decembrskih dobrih mož. Slednji se je do prizorišča dogajanja Miklavževanja za otroke pripeljal s starodobnikom, kar je bilo za mimoidoče po Kopru prava atrakcija.

Včerajšnje Miklavževanje je popestrilo okoli 230 otrok iz pevskih zborov 7 koprskih osnovnih šol. Foto: Vojko Rotar

Miklavž je otroke nagovoril, se z njimi fotografiral in mednje razdelil bonbone in mandarine, za katere nam je zaupal, da mu jih je letos podarila KZ Agraria. Nato se je odpravil na Miklavžev sejem na bližnji trg nasproti koprske tržnice, kjer ga boste ob 17. uri lahko srečali vse dni od danes do nedelje, se z njim fotografirali in družili, nato pa ob 17.30 prisluhnili branju pravljic s knjigarno Libris.

Miklavževanje je popestrilo okoli 230 otrok iz OŠ Dušana Bordona Semedela – Koper, OŠ Antona Ukmarja Koper, OŠ dr. Aleš Bebler Primož Hrvatini, OŠ Oskarja Kovačiča Škofije, SE Pier Paolo Vergerio il Vecchio, OŠ Koper in OŠ Šmarje, ki so z odličnimi pevskimi nastopi pomagali pričarati praznično vzdušje.

Miklavžev sejem sicer lahko do te nedelje, 10. decembra, obiščete med 10. in 20. uro,  na več kot 20 stojnicah sejma pa boste lahko nakupili palačinke, piškote, tople napitke, lesene unikatne izdelke, voščilnice, nakit, umetniško keramiko, knjige, pripomočke za peko sladic, hrano in dodatke za hišne ljubljenčke, mesnine, vino, likerje, suho sadje, ikebane, aromatizirano sol, posebne vezalke, ki se ne zavežejo, šale, kape in rokavice ter še marsikaj.

Otroke je v imenu Mestne občine Koper pozdravil Timotej Pirjevec, vodja urada za družbene dejavnosti MOK. Foto Vojko Rotar

Med dogajanjem v tem tednu velja izpostaviti še nocojšnji večerni nastop ženske vokalne skupine Dekleta s Škofij ob 19. uri na Titovem trgu in nastop mladih pevk glasbenega izobraževanja Cirque – Lee Sirk ob 19.30, jutrišnji večerni koncert ob 20. uri na Titovem trgu, na katerem bosta nastopila Easy&Yan Baray, čemur bo sledil Caprisov Disco na ledu, sobotni večerni koncert Pihalnega orkestra Marezige v družbi Mažoret Koper in mladih pevcev pod vodstvom Lee Sirk na Titovem trgu ter nedeljski večerni plesni nastop skupine Colorado Country Line Dance.

V nedeljo ob 18. uri pa ste vsi lepo vabljeni na Magični pohod z lučkami po Kopru. Sprehod bo nezahtevne narave, zato so nanj vabljeni tudi otroci, obvezna oprema na pohodu pa so svetila, bodisi lanterne, bakle, svetilke  bodisi druge lučke, s katerimi bodo pohodniki pričarali praznično vzdušje. Lanterne si boste lahko izdelali tudi na delavnici na Titovem trgu, ki bo na programu pred pohodom, ob 16. uri.

Več o programu Magičnega decembra, ceniku in urniku drsališča na www.magicnidecember.si

Ne pozabite, da bodo v soboto in nedeljo dopoldne na programu tudi kreativne delavnice in predstave za otroke. V soboto ob 10. uri bo na prizorišču Miklavževega sejma kreativna delavnica izdelave novoletnih voščilnic z VDC Sonček, ob 11. uri pa na Titovem trgu predstava Makarenko, ob 14. uri pa bo na Miklavževem sejmu delavnica izdelave magičnih aranžmajev z Marjetico Koper, medtem ko bo v  nedeljo ob 10. uri na Miklavževem sejmu delavnica okraševanja cupecake-ov v družbi Čajnice Vanilla, ob 11. uri pa na Titovem trgu otroška predstava Mehurčki.

Ta vikend bo pestro tudi v Gračišču, kjer bodo v soboto ob 19. uri pripravili praznovanje 15. obletnice TŠKD Sv. Miklavž.