DomovNaši krajiFOTO: Uspešen zaključek tekmovalne sezone rokometa

FOTO: Uspešen zaključek tekmovalne sezone rokometa

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto je potekal že tradicionalni 3. Dan rokometa, ki predstavlja zaključek tekmovalne sezone koprskega rokometnega društva RD Koper. Najmlajši so prikazali odlično igro rokometa, pomerili so se tudi mlajši in starejši dečki, mladinci in kadeti, ob koncu dneva pa je sledila kvalifikacijska tekma za uvrstitev na Svetovno prvenstvo 2019 med reprezentancama Slovenije in Madžarske, kjer je na igrišču prevladala Madžarska ekipa.

3. Dan rokometa, ki je z letošnjim letom postal tradicionalen, se je tako zjutraj pričel s tekmami najmlajših na igrišču za Osnovno šolo Koper, kjer je otroke obiskala tudi maskota RD Kopra Roko. Svoje rokometne akcije so nato prikazale vse selekcije Rokometnega društva Koper.

Zvečer je sledila prava rokometna poslastica, saj je slovenska moška rokometna reprezentanca nastopila na prvi kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo v začetku prihodnjega leta na Danskem in v Nemčiji. Žal so morali priznati premoč Madžarski ekipi, ki je naše fante premagala s 24:29 (14:13).