DomovNaši krajiFOTO: V Dekanih so se ponovno spomnili na Iva Žnidarčiča

FOTO: V Dekanih so se ponovno spomnili na Iva Žnidarčiča

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je športno društvo Centaver v sodelovanju s kolektivom postaje koprske prometne policije na igriščih športnega društva v Dekanih pripravilo že 17. nogometni turnir na umetni travi. Organizatorji turnirja so se dve leti nazaj odločili nogometni turnir preimenovati v “Memorial Iva Žnidarčiča”, v spomin na nekdanjega sodelavca, ki je tragično izgubil življenje v strelskem obračunu 22. avgusta 2016 v izolski bolnišnici.

Ivo Žnidarčič je bil v policiji od leta 1999, sodelavci pa se ga spominjajo kot dobrega, poštenega, strokovnega in vedno pripravljenega pomagati drugim.

Njegova življenjska pot je bila brezčutno in nasilno prekinjena, sodelavci pa ga želijo ohraniti v spominu. Da bi človek, ki je izgubil življenje pri opravljanju službenih dolžnosti, ostal v njihovih srcih za vedno, vsako leto v njegovo čast organizirajo nogometni turnir.

Dogodka se je udeležil tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič, ki je spomnil na pomen opravljanja poklica policista, ki ni le poklic, ampak poslanstvo. Ob tej priložnosti se je zahvalil vsem prisotnim za njihovo požrtvovalno delo.