DomovNaši krajiFOTO: Začel se je letošnji Primorski sejem, kjer se predstavlja več kot 150 razstavljavcev

FOTO: Začel se je letošnji Primorski sejem, kjer se predstavlja več kot 150 razstavljavcev

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes se je s slovesnim rezanjem traku v Areni Bonifika v Kopru začel že 24. Primorski sejem, ki bo za obiskovalce odprt do nedelje.

Foto: Vojko Rotar

Odprtja se je udeležil tudi koprski podžupan Peter Bolčič, ki je v pozdravnem nagovoru poudaril, da med številnimi prireditvami v Mestni občini Koper Primorski sejem zaseda posebno mesto. „Pohvale gredo organizatorjem, ki so s sejmom vztrajali tudi v letih, ko je kriza povzročila velike težave gospodarstvu. V prvi vrsti pa želim pohvaliti vse obrtnike in podjetnike, ki ste motor gospodarstva in na tem sejmu obiskovalcem predstavljate vaše izdelke in storitve,“ je dejal podžupan Bolčič, ki je sejmu izrazil dobre obete tudi za prihodnje leto, ko bo praznoval svojo 25. obletnico.

Letos se mednarodnega obrtno-podjetniškega sejma udeležuje več kot 150 razstavljavcev. Sejemska ponudba zajema področja opreme za dom, turizma, kulinarike, zdrave prehrane, kopalniške opreme, pohištva, gospodinjskih pripomočkov, avtomobilizma in telekomunikacij.

Tradicionalno bogatemu spremljajočemu programu, ki je za obiskovalce brezplačen, se v zadnjih letih pridružujejo še predavanja s področja varčevanja z energijo, zdravja in program za “mlade po srcu”. Najmlajšim pa je namenjen otroški Sončkov festival, ki letos slavi 10-letnico.

Vstop na sejem je prost, organizatorji pa letos pričakujejo okoli 20.000 obiskovalcev.

Poleg zanimivih razstavljavcev in pestrega programa bodo na voljo tudi prodajne stojnice s področja kulinarike, ki bodo poskrbele za gurmanske užitke obiskovalcev sejma. V okviru kulinarike so organizatorji pripravili številne delavnice s tega področja tako za odrasle kot za otroke.

V sklopu sejma bodo vse dni potekala brezplačna strokovna predavanja s področij učinkovite rabe energije. Za obrtnike in podjetnike pa pripravljajo brezplačne delavnice, posvete in izobraževanja.