DomovNaši krajiNa izredni seji o razvoju koprskega pristanišča z vidika lokalne skupnosti

Na izredni seji o razvoju koprskega pristanišča z vidika lokalne skupnosti

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Svet delavcev Luke Koper d. d. je na župana Mestne občine Koper danes naslovil javno pismo, s katerim ga poziva k podpori razvoja pristanišča in predvsem ključnih razvojnih projektov Pomol I in vhodi.

V javnem pismu svet delavcev izjemno pristransko in neobjektivno opisuje domnevno nerazumevajoč odnos Mestne občine Koper do gospodarske družbe, ki upravlja s koprskim pristaniščem.

Ne glede na dejstvo, da so bili argumentirani razlogi Mestne občine Koper za sodelovanje v postopku pridobivanja okoljskega dovoljenja za podaljšanje prvega pomola javnosti že večkrat predstavljeni in ne glede na dejstvo, da gradnje novih vhodov v pristanišče nikoli ni ovirala Mestna občina Koper, temveč napačna interpretacija koncesijske pogodbe v enem samem dopisu Ministrstva za infrastrukturo, župan Mestne občine Koper Boris Popovič v ponedeljek, 29. maja 2017, ob 16. uri sklicuje izredno sejo občinskega sveta, na kateri bo ponovno obravnavana ta problematika.

Da bi lahko odgovorili na odprta vprašanja, predstavili svoje poglede in stališča, so na sejo vabljeni tudi člani uprave in nadzornega sveta Luke Koper, člani sveta delavcev Luke Koper, nekdanji predsednik uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič in vsi zaposleni v Luki Koper.

Seje občinskega sveta se lahko udeležijo tudi vsi ostali, ki jih ta problematika zanima. *