GB Koper: Razglašena je velika požarna ogroženost

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Uprava za zaščito in reševanje je danes razglasila prenehanje velike požarne ogroženosti naravnega okolja na območju celotne države z izjemo nekaterih primorskih občin.

Veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju celotne države so sicer razglasili 1. aprila. V tem obdobju je v naravi izbruhnilo tudi več deset požarov dnevno.

Foto: arhiv ekoper.si

GB Koper: Kurjenje na prostem je prepovedano

Velika požarna ogroženost naravnega okolja pa še vedno velja na območju naslednjih občin: Koper, Ankaran, Izola, Piran, Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Hrpelje – Kozina, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren – Kostanjevica, Renče – Vogrsko in Šempeter – Vrtojba.

Spomnimo, da je vsako kurjenje v naravnem okolju potrebno prijaviti na Gasilski brigadi Koper (telefonska številka 112 ali (05) 663 28 30), kjer lahko dobite tudi podrobnejše informacije o predpisanih ukrepih.

V navedenih občinah je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kurjenje, kurjenje kresov in požiganje na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin je prepovedana uporaba predmetov, naprav ali izvajanje kakršnihkoli aktivnosti, ki lahko povzročijo požar, prav tako se ne sme prižigati ognjemetov.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija bosta na območju teh občin še naprej izvajala poostren nadzor. *