DomovNaši krajiGledališče Koper vabi na premiero za otroke – PREDSTAVA OBUTI MAČEK ODPADE

Gledališče Koper vabi na premiero za otroke – PREDSTAVA OBUTI MAČEK ODPADE

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprsko gledališče je letošnjo jubilejno kulturno obarvano sezono kljub številnim omejitvam zaradi ukrepov, povezanih s koronavirusom, začelo na polno. Jesenski čas ob številnih predstavah in premierah v gledališču prinaša tudi prvo premiero v sklopu otroškega abonmaja Mavrična ribica. Gre za družinski »mijauzikl« Obuti maček režiserja Vita Tauferja, ki jo bo koprski hram kulture predvajal v okviru festivala gledaliških predstav za mularijo Pri svetilniku. 

Otroški muzikal Obuti maček, avtorja Andreja Rozmana Roze, je koprodukcija Gledališča Koper in Slovenskega mladinskega gledališča iz Ljubljane. Gre za zgodbo o mlinarjevem sinu Maticu, ki po očetovi smrti podeduje zgolj hišnega mačka Fritza. A ta se kmalu izkaže za nepogrešljivega sopotnika, saj s svojo iznajdljivostjo Maticu pomaga osvojiti srce lepe kraljične Marjetice, premagati zlobnega grofa Brdavška, ki mu je bila ta ponujena v zamož, in zasesti prestol.

Andrej Rozman Roza se je pri snovanju zgodbe oprl na znano pravljico, vendar jo je razširil, zrimal in posodobil v »družinski mijauzikl«, ki v svoji večplastnosti vsakomur nekaj ponuja: otrokom pravljičnost in dinamično dogajanje, odraslim duhovite besedne domislice in družbenokritične osti, veselje do življenja, glasbo in ples pa vsem skupaj.

Premiera predstave bo v soboto, 17. oktobra, ob 10.30.

Več o vseh zanimivostih in programu Gledališča Koper lahko preberete na spletni strani.

Foto: Slovensko mladinsko gledališče, Gledališče Koper