DomovNaši krajiInkubator Sežana je v palači Sabini-Grisoni odprl svoje nove prostore

Inkubator Sežana je v palači Sabini-Grisoni odprl svoje nove prostore

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je v obnovljene prostore palače Sabini-Grisoni na Vergerijevem trgu umestila tudi vsebine za spodbujanje podjetništva, saj si prizadeva zagotoviti ustrezne pogoje in kakovostne programe za razvoj podjetništva v lokalnem okolju, pa tudi širše v regiji. Za izvajanje te dejavnosti je z javnim naročilom izbrala Inkubator Sežana, ki je danes slavnostno odprl svoje nove prostore.

Inkubator Sežana velja za enega najstarejših in obenem najuspešnejših spodbujevalnikov podjetništva v Sloveniji. V svojih 30 letih delovanja je prepoznal številne dobre poslovne ideje in s podporo ter svetovanjem postavil temelje za ustanovitev številnih mladih podjetij, ki so danes uspešna tako na domačem kot mednarodnem trgu.

Občina je v želji, da bi si novo poslovno pot v lokalnem okolju začrtalo čim več podjetij, ki bodo ustvarila nova delovna mesta z visoko dodano vrednostjo, za izvajanje inovacijskega in podjetniškega podpornega okolja zagotovila približno 82 kvadratnih metrov prostorov v prvem nadstropju palače Sabini-Grisoni. Župana Mestne občine Koper Aleš Bržan in Občine Sežana David Škabar, kot ustanoviteljice Inkubatorja Sežana, sta na današnjem uradnem odprtju prostorov podpisala sporazum o sodelovanju z namenom spodbujanja podjetništva in inovativnosti.

Ob tej priložnosti se je koprski župan spomnil svojih podjetniških dni in si zaželel, da bi ob svojih začetkih tudi sam prejel pomoč in usmeritve, kot jih ponuja inkubator. Zadovoljen je, da je Inkubator Sežana svoj novi dom dobil ravno v središču mesta, tik ob Fakulteti za management, kjer se rojevajo nove ideje, in verjame, da bodo prostori v palači Sabini-Grisoni kmalu postali premajhni za vse podjetnike v nastajanju.

Priljubljenost sežanskega inkubatorja potrjuje tudi podatek, da imajo zasedena že praktično vsa mesta. Po besedah direktorja Dorijana Maršiča bodo s prvimi delavnicami, namenjenimi študentom, začeli že v naslednjih dneh.

Foto: MOK