DomovKulturaIz kuhinje že diši: Kostanjeva marmelada

Iz kuhinje že diši: Kostanjeva marmelada

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Narava nam navkljub hladnejšim mesecem ponuja okusne sadove.

Jesen je čas, ki se ga ljubitelji kostanja najbolj veselijo. Nabiranje kostanja po gozdovih je prijetno opravilo, ki se ga radi lotijo tako otroci kot tudi odrasli.

Da pa ne bo na vaših mizah zgolj klasičen pečen kostanj, smo za vas izbrskali okusen in enostaven recept za pripravo kostanjeve marmelade.

Sestavine:

1 kg kostanja,
250 ml vode,
80 dag sladkorja,
2 zavojčka vaniljinega sladkorja,
rum.

60351585
Foto: www.vizita.si

Priprava:

Kostanj skuhamo in ga pretlačimo. Vse sestavine zmešamo in jih ob stalnem mešanju kuhamo, dokler ne dobimo želene gostote. Z dobljeno zmesjo napolnimo prekuhane, suhe in še vroče kozarce. Poravnamo površino in zalijemo s toliko ruma, da ga je za prst nad marmelado. Zapremo in spravimo na hladno mesto.

Pa dober tek! *