DomovNaši krajiIzteka se rok za posredovanje pripomb na Strategijo razvoja in trženja turizma destinacije Koper do leta 2025

Izteka se rok za posredovanje pripomb na Strategijo razvoja in trženja turizma destinacije Koper do leta 2025

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Do 22. septembra ima javnost čas za posredovanje pripomb in predlogov na Strategijo razvoja in trženja turizma v Mestni občini Koper do leta 2025.

Spomnimo, da je Mestna občina Koper v začetku julija letos javnosti predstavila osnutek Strategije razvoja in trženja turizma do leta 2025 oziroma Turizem Koper 2025. Slednja je nastajala v tesnem sodelovanju s člani projektne skupine, sestavljene iz predstavnikov Mestne občine Koper, predstavnikov turističnega gospodarstva in drugimi lokalnimi turističnimi deležniki. Končno vsebinsko obliko pa je strategija dobila z upoštevanjem smernic nove razvojne strategije turističnega razvoja Slovenije, ki bo uradno sprejeta v letošnjem letu.

Foto: arhiv ekoper.si

Osnutek strategije je trenutno v fazi javne obravnave, in sicer vse do 22. septembra. V tem času je javnost vabljena, da posreduje svoje predloge in pripombe na elektronski naslov turizem@koper.si. Ob koncu javne obravnave bo strategijo sprejel občinski svet Mestne občine Koper, s čimer bo ta postala uradna.

Turizem Koper 2025 je sicer približno 160 strani dolg razvojno-trženjski strateški načrt turizma, ki je nastal kot eden od rezultatov projekta PUT-UP ISTRE, sofinanciranega v okviru Operativnega programa Slovenija-Hrvaška 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev. Dokument je dostopen na tej povezavi: http://www.koper.si/index.php?page=static&item=2002611