DomovNaši krajiIztekel se je razpisni rok za neprofitna stanovanja

Iztekel se je razpisni rok za neprofitna stanovanja

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski javni stanovanjski sklad je v sredo, 4. oktobra, zaključil z zbiranjem vlog za dodelitev okrog 180 neprofitnih stanovanj na različnih lokacijah koprske in ankaranske občine. Na naslov stanovanjskega sklada je prispelo več kot 700 vlog, končna lista pa bo objavljena sredi naslednjega leta.

“Do izteka roka je prispelo okrog 720 vlog, ki bodo obdelane do marca meseca 2018. Lista upravičencev bo pravnomočna predvidoma julija naslednjega leta, ko se bo iztekel pritožbeni rok,” je pojasnil Goran Malenić, direktor Javnega stanovanjskega sklada MOK, ki je med drugim dodal, da gre prve vselitve v stanovanja pričakovati v drugi polovici leta 2018 in v letu 2019.

Foto: arhiv ekoper.si

Predvidena stanovanja bodo locirana na različnih lokacijah po Mestni občini Koper in občini Ankaran (od 25 do 30 obstoječih izpraznjenih neprofitnih stanovanj), ob tem pa bodo upravičenci lahko prišli še do dodatnih 150 neprofitnih stanovanj, ki jih bo sklad bodisi zgradil nad Dolinsko cesto v Kopru bodisi kupil na trgu. Kot so povedali na JSS MOK, končno število stanovanj ni natančno znano, naj bi pa bilo vseh stanovanj približno 180, vsekakor pa najmanj 25.

Višina najema bo odvisna od leta izgradnje stanovanja in pogojena s točkovalnim zapisnikom, sicer pa je cena najema zakonsko določena in znaša 3,5 evra za kvadratni meter.